U Mostaru su svoje biračko pravo iskoristili gospođa i gospodin Čović, nakon čega je on dao izjavu za medije: “Ja sam svoju dužnost obavio…”

Pozvao je sve koji žele napraviti promjene u BiH da masovno danas iziđu na izbore bez obzira na to što se nije promijenio izborni zakon.

Foto: Fena

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović ispunio je jutros svoju građansku dužnosti glasavši na biralištu u Mostaru na Općim izborima 2022. godine.

Tom prigodom pozvao je sve one koji, kako kaže, žele dobro BiH da masovno izađu na izbore diljem BiH, naše domovine.

– Ja sam svoju dužnost obavio, nadam se da je to dobar primjer da svi drugi danas izađu na izbore i u Mostaru i diljem BiH – poručio je Čović.

Na upit novinara u kojem trenutku očekuje reagiranje visokog predstavnika Christiana Schmitda, Čović je istaknuo kako uopće ne analizira Schmidta, njegove riječi i postupke.

– Mi danas trebamo obaviti svoju dužnost i uvjerljivo pobijediti, a što će Schmidt i ostali raditi to nije predmet moga razmišljanja – istaknuo je čelnik HNS-a.


Naveo je kako su davno trebali promijeniti izborni zakon da “možemo birati legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH, u domovima naroda tamo gdje se štite kolektivna prava hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda sukladno Ustavu BiH”.

– Morali smo doći do situacije da provedemo presudu suda u Strassbourgu o legitimnom predstavljanju. Nažalost, to se nije dogodilo, drugi su to blokirali – naveo je Čović.

Pozvao je sve koji žele napraviti promjene u BiH da masovno danas iziđu na izbore bez obzira na to što se nije promijenio izborni zakon.

– Idemo u ove izbore, svi su mislili da ćemo ih blokirati, ali ne, mi idemo na izbore i zato pozivamo sve one koji razmišljaju na sličan način da treba napraviti promjene u BiH, da izađu danas masovno na izbore i naprave te promjene bez obzira na to što se nije promijenio izborni zakon – zaključio je Čović.

SOURCEFena
Previous articleU Mostaru je do 11 sati svoje biračko pravo iskoristilo 13 951 birača, evo koliko je to postotno
Next articleSchmidt posjetio biračka mjesta, kaže da će sljedeći mjesec biti odlučujući
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments