U MUP-u BPŽ-a nema niti jednog Hrvata, a ‘Hrvat’ Edim Fejzić iz te županije sjedi u Domu naroda FBiH

U MUP-u BPŽ-a nema niti jednog Hrvata, a ‘Hrvat’ Edim Fejzić iz te županije sjedi u Domu naroda FBiH

Foto: Bljesak

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto na nastavku 8. sjednice tijekom rasprave o Specijalnom izvješću o nacionalnoj i spolnoj strukturi zaposlenih u policijsko-sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini osvrnula se na dio izvješća koje se odnosi na nacionalnu strukturu zaposlenih u MUP-u Bosansko – podrinjskoj županiji.

U svom izlaganju Krišto je istaknula da od 221 zaposlenog u MUP – u Bosansko podrinjskoj županji nema niti jednog zaposlenog Hrvata, te da u nacionalnoj strukturi rukovodnih radnika od ukupno 33 također nema niti jedan Hrvat.

„Samo podsjećanja radi kada je u pitanju Bosansko – podrinjska županija imamo gospodina Edima Fejzića koji je izaslanik u Klubu hrvata Doma naroda Parlamenta F BiH, pa me čudi ako u toj županiji imamo osobe da ih biramo u Dom naroda da pored toga gospodina nemamo niti jednog zaposlenog Hrvata u institucijama Bosansko – podrinjske županije koji bi ga birao“, poručila je Krišto, prenosi RTV Herceg Bosne.

Bild.ba