U opoziciji i CIK-u će ciknuti nakon ovog, ali: Dodik je predsjednik Republike Srpske

Članovi SIP-a uskoro će glasati o dopunskoj odluci o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora u BiH koji su pokazali

Milorad Dodik | Izvor: PIXSELL

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine usvojilo je Izvještaj Glavnog centra za brojanje u kojem su navedene brojne nepravilnosti tijekom izbornog procesa, međutim, sudeći prema raspravi članova SIP-a, od ponavljanja izbora neće biti ništa i vrlo brzo se može očekivati potvrđivanje rezultata izbora za predsjednika, odnosno potpredsjednika RS.

Milorad Dodik osvojio je najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, rečeno je danas na sjednici SIP-a.

Ćamil Duraković najviše glasova je osvojio za potpredsjednika Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Ivan Begić najviše glasova je osvojio za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda.

Članovi SIP-a uglavnom su podržali rad Glavnog centra za brojanje, međutim, pojedinci su imali zamjerki na sam izvještaj, koji se, kako je rekla Vanja Bjelica Prutina, sastoji uglavnom od tabelarnih pregleda koji ne daju odgovore na određena pitanja.


Irena Hadžiabdić, članica SIP-a, rekla je da je izborni proces obilježen nizom manjkavosti koje se uglavnom odnose na manjkavosti tehničke prirode.

“Da li se volja birača prepravljala. U ovim slučajevima nisam vidjela da nešto ukazuje na to”, rekla je Hadžiabdićeva.

I Ahmet Šantić, član SIP-a, rekao je da je volja birača kontrolnim brojanjem utvrđena i da nema razloga da se ne ide ka utvrđivanju rezultata.

Članovi SIP-a uskoro će glasati o dopunskoj odluci o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora u BiH koji su pokazali, a sudeći po Izvještaju Glavnog centra za brojanje, da je Milorad Dodik, kandidat SNSD-a, novi predsjednik Republike Srpske.

Previous articlePredsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen boravit će sutra u posjetu Bosni i Hercegovini i otvoriti će tunel Ivan
Next articleNakon 20 godina Hercegovačko-neretvanska županija napokon ima legitimno izabranog ravnatelja policije
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments