U ovoj hercegovačkoj općini koja je svakim danom sve razvijenija, svi koji registriraju obrte oslobođeni su plaćanja pristojbi

Ova mjera je zasigurno motivirajući čimbenik da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere.

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja pristojbi pri otvaranju novih obrta.

Ova mjera je zasigurno motivirajući čimbenik da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere.

Tome u prilog govore i brojke. Od 2019. kada je prvi put uvedena do danas ukupno je otvoreno njih 140, od toga 47 u protekloj godini.

Njihova struktura je šarolika od uslužnih djelatnosti, uzgoja voća, povrća i domaćih životinja, tradicionalno zastupljene na ovim područjima, do visokosofisticiranih poput informatičkih programera.

Ovo nisu jedine mjere poticanja gospodarstva koje provodi Općina Posušje.


I ove godine predviđen je novčani fond za sufinanciranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika – početnika u gospodarstvu, potpora se daje i očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost, kao i poticaj ženama poduzetnicama.

Vjerujemo kako će navedene mjere doprinijeti daljnjem razvoju malog poduzetništva, ali i očuvanju autohtonih hercegovačkih zanimanja, poručuju iz Općine Posušje.

SOURCEBild.ba
Previous articleEscobar: “Podržavamo sve konstitutivne narode u BiH da slobodno i otvoreno izraze svoje političke preferencije”
Next articleDragica u casinu napala muževu ljubavnicu: “Što ti imaš s mojim mužem, droljo!”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments