U Rusiji civili prolaze vojnu obuku, među njima čak i djeca, britanski obavještajci tvrde: pada potpora Putinovom režimu

Britanski obavještajci: U Rusiji pada podrška Putinovom ratu

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novi izvještaj svojih vojnih obavještajaca o ratu u Ukrajini. U njemu navode kako se, prema nedavnim anketama, čini da u Rusiji pada podrška javnosti ratu u Ukrajini.

Neovisni ruski medij tvrdi da je došao u posjed podataka koje je za internu upotrebu prikupila ruska Federala služba za zaštitu, navodi se u izvješću. Prema tim podacima, 55% Rusa preferira mirovne pregovore s Ukrajinom, a samo 25% podržava nastavak konflikta, objavili su britanski obavještajci. Ti rezultati su konzistentni s podacima iz odvojene ankete provedene u listopadu, prema kojoj 57% Rusa podržava mirovne pregovore. U travnju 2022. godine oko 80% Rusa je u anketi izrazilo svoju podršku “specijalnoj vojnoj operaciji”, kako Kremlj naziva invaziju Ukrajine.

Usprkos pokušajima ruskih vlasti da zadrže kontrolu nad informacijskim okolišem, konflikt u Ukrajini je postao problematičan za velik broj Rusa od rujna ove godine, kad je proglašena “djelomična mobilizacija”, navodi se u izvješću. S obzirom na to da nije vjerojatno da će Rusija ostvariti značajnije uspjehe na bojišnici u narednim mjesecima, održavanje privida podrške ratu u javnosti vjerojatno će postati sve teži zadatak za Kremlj, zaključuju britanski obavještajci.


Previous articleBeba rođena kod kuće nedaleko od Imotskog pa umrla u KBC Split. Policija istražuje
Next articlePresuda koja itekako odgovara Hrvatima u BiH će morati biti provedena prije nego što BiH eventualno uđe u EU
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments