U Sarajevu putnici čekali tri sata vlak za Čapljinu, kaotično stanje izazvao snijeg

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su istaknuli da su raspoložive službe na terenu i da su za sada svi putevi prohodni.

Vlak koji prometuje na relaciji Sarajevo-Čapljina jutros je zbog tehničkih problem na sarajevskoj stanici stajao više od tri sata.

Razlog zastoja je snijeg koji je pao u siječnju. Zbog snijega i minusa zaledila se skretnica na Ilidži i putnici su čekali više od tri sata na tu informaciju, a kada je najavljen polazak i kada je taj problem saniran, zaledila se i skretnica na izlazu sa stanice.

Inače, snijeg je problem napravio i u drugim dijelovima BiH pogotovo u visinama i planinskim predjelima.

Prema lošim uvjetima za vožnju izdvajaju se putevi: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su istaknuli da su raspoložive službe na terenu i da su za sada svi putevi prohodni.


SOURCEBild.ba
Previous articleU Hercegovini zabijelilo, otežano se prometuje na cestama HBŽ-a, snijegu se uglavnom raduju samo dječica
Next articleMilanović opet u sridu: Orban se ‘udostojio’ doći na Tuđmanov sprovod, to su geste koje se pamte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments