U SDA se ne mire s porazom, tvrde da je Naša stranka “isporučila” Mostar HDZ-u

U SDA se ne mire s porazom, tvrde da je Naša stranka “isporučila” Mostar HDZ-u

Povodom sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, na kojoj je za novog gradonačelnika izabran kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić.

Oglasio se predsjednik županijskog odbora SDA Hercegovačko-neretvanske županije Edin Mušić, ocijenivši da su suzdržanošću vijećnika Naše stranke pri glasanju za novog gradonačelnika Mostara, čime su direktno omogućili pobjedu HDZ-ovog kandidata, potvrđene su najcrnje sumnje koje su postojale vezano za namjere ove stranke.

”Naša stranka je današnjim glasanjem potvrdila koliko je daleko spremna ići u podilaženju potrebama HDZ-a BiH, a od opravdanih kritika javnosti nisu ih spasili ni brojni izgovori koje su nudili pravdajući svoju izdaju. Možda je Naša stranka ovim činom konačno stekla status najpoželjnijeg partnera HDZ-a BiH za formiranje vlasti, ali je definitivno izgubila naklonost i one manjine birača koji su im davali povjerenje, što njihovu izdaju čini politički besmislenom, ali ipak pogubnom po interese građana Mostara ‘‘, kazao je.

Zahvalio se svim strankama i njihovim vijećnicima koji su podržali dr. Zlatka Guzina, zajedničkog kandidata Koalicije za Mostar za gradonačelnika.

”Nažalost, ta podrška nije bila dovoljna, usprkos postojanju dovoljne većine vijećnika koji pripadaju “probosanskohercegovačkim” strankama ili onima koje se, očigledno, samo deklariraju kao takve”, zaključio je Mušić.

Bild.ba