Unaprjeđenje položaja Hrvata u BiH među prioritetima hrvatske Vlade

Unaprjeđenje položaja hrvatskog naroda u BiH među prioritetima hrvatske Vlade.

Danas, 14. listopada 2021. godine izaslanstvo ŽO HDZ-a BiH SBŽ predvođeno predsjednikom ŽO HDZ-a BiH i zastupnikom u Saboru RH Radojem Vidovićem i dopredsjednikom ŽO HDZ-a BiH i zastupnikom u Saboru SBŽ Draženom Matišićem posjetilo je državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske Gordana Hanžeka.

Sastanku je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić.

Izaslanstvo ŽO HDZ-a BiH SBŽ upoznalo je državnog tajnika s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom na području Središnje Bosne, problemima i izazovima s kojima se Hrvati susreću, te su istaknuli važnost Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske kao i Vlade RH u dosadašnjim projektima obnove, ali i budućih programa i projekata Hrvata na području SBŽ.


Na sastanku je zaključeno kako postoji još prostora za suradnju, te su obje strane iskazale volju za sudjelovanjem u zajedničkim projektima koji se mogu realizirati zajedničkim naporima, putem općina s područja SBŽ, Vlade SBŽ i institucija Vlade Republike Hrvatske.

Državni tajnik pohvalio je napore koje hrvatski politički predstavnici ulažu u borbi za opstojnost i jednakopravnost Hrvata u SBŽ i BiH.

Naglasio je da je unaprjeđenje položaja hrvatskog naroda u BiH među prioritetima hrvatske Vlade te da će i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u svim svojim budućim aktivnostima posebnu pažnju posvetiti upravo programima i projektima koji za cilj imaju osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u BiH.

Bild.ba

Previous articleIzetbegovićeva logika – Hrvati vratit ću vam vaše mjesto u Predsjedništvu, a vi isporučite vaše pozicije u Domu naroda
Next article“Poduzetna žena” švercala duhan brzom poštom
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments