Usta moja hvalite me kad nema tko drugi: Šarović kaže sam za sebe da će biti odličan član Predsjedništva BiH i pobijediti Dodika

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Mirko Šarović i predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) gostovao je u emisiji BHT1 uživo.

Za nedonošenje proračuna ranije – optužio je vladajuću koaliciju.

“Vijeće ministara, predsjedništvo i oba doma parlamenta su zakazala. Za proračun smo učinili više mi iz opozicije… Proračun je trebao biti usvojen u studenom prošle godine. Oni, na neki način, da nisu natjereni, proračuna ne bi niti bilo”, rekao je predsjednik SDS-a.

Istaknuo je i koje su manjkavosti proračuna.

“Vjerojatno se koristi i ovaj krizni trenutak da se nabije što više troškova za pojedine stavke. I u ovom mandatu je proračun povećan preko 120 milijuna za proračunske stavke”, rekao je.


“Rekli su da neće dati ni marku više za VSTV, a to nije tako. Ne kritiziramo mi to, ali je Dodik javnost mjesecima uvjeravao da će to biti preneseno na razinu Republike Srpske, a nije”.

Kazao je kako je dobro da se došlo do sredstava za opće izbore. “U konačnici je dobro da BiH ima proračun za 2022. godinu”.

Zbog izbora koji se bliže, kažu, vladajuća koalicija trlja ruke jer će “imati viška sredstava za kupovinu glasova”.

“Oni će opstruirati, neće raditi na smanjenju cijena goriva, neće ih zanimati da obitelji kupuju gorivo i za do 40 pfeninga manje, zanima ih višak novca u proračunu”.

Na novinarsko pitanje o inicijati zastupnika Denisa Zvizdića (NiP) o smanjenju carinskih nameta, Šarović je inicijativu ocijenio “dobrom”.

“Mislim da je ta inicijativa uredu i da je treba podržati. Sve što ide u korist građana, posebno u ovoj situaciji, mi ćemo biti za to”, kaže Šarić.

Komentirao je situaciju u Domu naroda i pojedine institucije koje tamo ne dobiju podršku.

“Zastupnički dom ima tu širinu i demokratičniji je, ima više mogućnosti, nema blokada jer je takav sastav, pobjedu često odnose i oni koji su u oporbi”, rekao je.

U Domu naroda su, kaže, pali čak i reformski zakoni. Po njegovim riječima, oborili su ga SNSD i HDZ BiH.

Komentirao je i svoju kandidaturu za Predsjedništvo BiH.

“Kao kandidat SDS-a očekujem da ću pobijediti. Smatramo da nam je dostižna pobjeda na svim razinama i da bolje radimo od vladajućih. Uveli su nas u veliku krizu iz koje se ne vidi izlaz pa ne vidim zašto bi oni gajili ambiciju. Ono što mi nudimo građanima je bolje. Mi nudimo dane, mjesece i godine u kojima bi razmišljali o napretku”, kaže on.

“Tko misli da je dobro sa njima (op. a. vladajućima) neka glasa”, rekao je Šarović pohvaliviši Jelenu Trivić koja je kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske.

“Taj spoj može mnogo dobrog donijeti Republici Srpskoj i našim građanima, ali i cijeloj zemlji”, rekao je.

Previous articleKravica se bliži broju posjeta iz predpandemijskog doba, a to je vrhunska vijest za Ljubuški i cijelu Hercegovinu
Next articleKod Konjica vlak izletio iz šina: stradalo je 12 vagona, sreća u nesreći je to što ljudskih žrtava i ozlijeđenih osoba nema
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Moon

Eno njega na pripremama u US Ambassy…mozda mu i nije suplja prica..