Uzalud tvrdi da ništa nije kriv! Siroti muškarac iz Belgije u Iranu osuđen na 40 godina zatvora, osuđen je za niz zločina

Belgijski ministar pravosuđa u prosincu je rekao da je Vandecasteele u zatvoru "zbog niza izmišljenih zločina"

Image by mostafa meraji from Pixabay

Iran je osudio jednog belgijskog državljanina na 40 godina zatvora i 74 udarca bičem za niz optužbi, uključujući špijuniranje, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Tasnim, a što je značajno povećanje u odnosu na 28-godišnju kaznu koju je Belgija prijavila u prosincu.

Humanitarni radnik Olivier Vandecasteele osuđen je po četiri točke optužnice, uključujući špijuniranje Irana, suradnju sa Sjedinjenim Državama protiv Irana, krijumčarenje valuta i pranje novca, prenosi Tasnim, dodajući da se može uložiti žalba na presudu.

Vandecasteele je odbacio sve optužbe.

Belgijski ministar pravosuđa u prosincu je rekao da je Vandecasteele u zatvoru “zbog niza izmišljenih zločina” i da je osuđen kao osveta za kaznu od 20 godina zatvora koju su belgijski sudovi izrekli iranskom diplomatu 2021.

Asadolah Asadi proglašen je krivim za pokušaj terorizma u blizini Pariza u lipnju 2018. nakon otkrivene urote za bombardiranje skupa Nacionalnog vijeća otpora Irana (NCRI), suprotstavljenog Islamskoj Republici.


SOURCEFena
Previous articleAko kupujete kuću ili stan u Europskoj uniji ili eurozoni (teško da hoćete, ali…) onda bi vas ove informacije mogle razveseliti
Next articleU ime Oca i Sina… u Grčkoj počelo suđenje aktivistima jer su, pazite sad, spašavali migrante!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments