Važan dužnosnik Europske unije podupire slanje zapadnih tenkova u Ukrajinu, evo što bi to moglo značiti za tijek rata

Njemački kancelar Olaf Scohlz protivio se da jedino Njemačka šalje tenkove i sada nakon britanske odluke ta je prepreka uklonjena.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel zauzeo se u srijedu da se dostave tenkovi i više opreme Ukrajini kako bi još snažnija pružala otpor ruskom agresoru.

“Mi u Europskoj uniji nastavljamo podupirati Ukrajinu koliko god bude trebalo. Sada je vrijeme za više opreme i ja sam osobno za to da im se dostave tenkovi”, rekao je Michel u govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

U posljednje vrijeme jača pritisak da se Ukrajini dostave zapadni tenkovi. Velika Britanija je najavila da će poslati svoje tenkove Challenger 2, a to otvara put da i Njemačka pošalje svoje Leoparde.

Njemački kancelar Olaf Scohlz protivio se da jedino Njemačka šalje tenkove i sada nakon britanske odluke ta je prepreka uklonjena.

Liberalni zastupnik iz Belgije Guy Verhofstadt objavio je da je 112 zastupnika Europskog parlamenta zatražilo promjenu strategiji i slanje tenkova i projektila dugog dometa Ukrajini.


SOURCEHina
Previous articleU padu helikoptera u blizini škole poginuo ukrajinski ministar unutarnjih poslova, ukupno 16 žrtava
Next articleSnažan potres pogodio sjeverni dio ove države, stanovnici bježali glavom bez obzira
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments