Veselin Gatalo genijalno ‘oprao’ Islamsku zajednicu, spustio im i Sitarski

Veselin Gatalo genijalno ‘oprao’ Islamsku zajednicu, spustio im i Sitarski

Veselin Gatalo je rekao Radioteleviziji Herceg-Bosne kako vijećnika Milivojevića nisu birali Bošnjaci i Islamska zajednica nego Srbi.

Istup Islamske zajednice zbog stava Velibora Milivojevića u Gradskom vijeću Mostara iznenadio je mnoge.

Malo kome je jasno zašto Islamska zajednica smatra kako može i treba jedinom legitimno predstavniku srpskog naroda u GV Mostar govoriti što treba raditi i kako treba razmišljati.

– Nisam znao da je gospodin Milivojević član Islamske zajednice – kaže Veselin Gatalo.

Dodaje i da se druge vjerske zajednice u takve stvari ne miješaju.

– On je čovjek kojeg jako poštujem… Ne znam zašto Islamska zajednica ima mišljenje o tome kad već nema biskupija, SPC ili židovska zajednica. Nisu ga izabrali muslimani pa da Islamska zajednica ima mišljenje o tome, gospodina Milivojevića su izabrali Srbi, a možda to i jest najveći problem – kaže Gatalo.

Dodaje kako je “mislio da živimo u sekularnoj državi”.

Politički analitičar Milan Sitarski kaže kako nema osnove da se Islamska zajednica poistovjećuje s Aleksom Šantićem koji je “transparentno bio srpski pravoslavac”.

– Daleko od toga da je bio antimusliman ili antibošnjak, ali nije bio ni antihrvat ili antikatolik, a lista Ostajte ovdje je optužena za neku vrstu kolaboracije s HDZ-om, kaže Sitarsi i dodaje kako je Aleksa Šantić imao izbalansiran odnos sa svima u Mostaru koji je multikonfesionalan i multietnički grad.

Podsjećamo. Velibor Milivojević je optužen od strane mostarske Islamske zajdnice jer je kazao kako je izbor mostarskih Srba za gradonačelnika Mario Kordić.

Bild.ba / I.C.