Višković o optužbama za ratni zločin: “Nisam okaljao obraz…”

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je dio predmeta u istrazi za ratnih zločina u i oko Srebrenice 1995. godine, rekao je da su “laž i izmišljotina sve optužbe o njegovom navodnom sudjelovanju u tim događajima”, zbog čega je najavio podnošenje tužbi zbog navodne klevete.

Višković je naveo da će biti nekoliko tužbi te da će kao “legalist koristiti zakonom propisane forme da zaštiti sebe i obitelj, kao i instituciju predsjednika Vlade Republike Srpske“.

“Ono što čovjeka drži u životu jest to ima li mirnu savjest. Ja i moja obitelj imamo mirnu savjest. Čak mi je i degutantno komentirati sve te optužbe i laži. Zato se nisam oglašavao u proteklih par dana, jer ne želim da valjati se u blatu u kojem se valjaju oni koji me napadaju”, izjavio je Višković.

Kako kaže, u njegovom mandatu se ne mogu naći nikakav kriminal niti korupcija, što je navodni razlog za napade.

“Zbog toga je vjerojatno malo nervoza u Sarajevu – treba devastirati institucije RS-a“, rekao je Višković sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Također je kazao kako neke stranke, prije svega SDA, “ne stoje dobro i žele na ovaj način prikupiti jeftine političke bodove“.

“Ja sam možda živio u nekom uvjerenju da BiH možda ima budućnost i da se događaji mogu usmjeriti u pravcu da naši građani žive bolje, ali je očito da oni koji se kunu u BiH i na ovaj način udaraju i onaj posljednji šav da te BiH ne bude”, naglasio je Višković.

Višković je rekao da je bio pripadnik Vojske Republike Srpske u Sektoru pozadine Glavnog stožera VRS kao referent prometne službe i da je “ponosan na to što nije okaljao ni obraz, niti ruke”.

Bild.baKomentari

Next Post

Migrantima u BiH stigla vrijedna donacija od pape Franje

Pet ruj 25 , 2020
Prigodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto je rekao kako nas “strahovi i brojne predrasude drže podalje od migranata i često nam priječe da im budemo bližnji i služimo im s ljubavlju”. Povodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se obilježava 27. rujna, Sveti […]