Vlada FBiH: Iz Proračuna FBiH nije dodijeljena niti jedna konvertibilna marka Turkiye Radyo Televizyon Kurumu

Obavještavamo javnost da Vlada Federacije BiH nije dodijelila, a ni uplatila, niti jedne konvertibilne marke iz Budžeta Federacije BiH ovom mediju.

Fadil Novalić | Izvor: : Armin Durgut/PIXSELL

Povodom tekstova koji su se danas pojavili u pojedinim medijima, pa tako i na portalu Bild.ba “da je Vlada Federacije BiH iz Budžeta Federacije BiH dodijelila 909.626 KM Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – predstavništvo u Sarajevu“, iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću demantirirali su ove navode.

“Povodom tekstova koji su se danas pojavili u pojedinim medijima “da je Vlada Federacije BiH iz Budžeta Federacije BiH dodijelila 909.626 KM Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – predstavništvo u Sarajevu“, demantiramo netočne navode.

S ciljem istinitog informiranja obavještavamo javnost da su netočne informacije da je Vlada Federacije BiH iz Budžeta Federacije BiH dodijelila  909.626 KM mediju “Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – predstavništvo u Sarajevu“.

Obavještavamo javnost da Vlada Federacije BiH nije dodijelila, a ni uplatila, niti jedne konvertibilne marke iz Budžeta Federacije BiH ovom mediju.

S obzirom da su iznesene neistinite tvrdnje, u skladu sa svim odredbama  Kodeksa za tisak i online medije BiH, tražimo od medija koji su objavili netočne sadržaje da objave ispravke na već objavljenim tekstovima u kojima je svjesno izražena tendencija za diskreditiranje Vlade Federacije BiH i federalnog premijera Fadila Novalića, a javnost navedena na pogrešan zaključak.


U protivnom, bit ćemo prinuđeni poduzeti zakonom predviđene mjere.

Uzimajući u obzir činjenicu da se pojedini mediji pozivaju na podatke iz izvještaja Financijsko-informatičke agencije o budžetima i financiranju udruženja u Federaciji BiH, preporučujemo da se za točne podatke, kao i tumačenje istih, obrate Agenciji”, poručili su iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

SOURCEBild.ba
Previous articleHrvatska pjevačica očarana srednjobosanskim gradićem: “Bože, nisam imala pojma da je ovdje toliko lijepo…”
Next articleMinistrica Gudeljević čestitala Hrvatskom narodnom kazalištu na uspjesima
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Crnjac je cigan

Kojih vaših???? Hahahahahahaha manjino