Vučić kosovskog premijera nazvao ‘terorističkim ološem‘

Dodao je da "nema gorih" od Rašića i Trajkovićke te da oni nemaju povjerenje Srba na Kosovu, "već povjerenje zapadnih agencija i terorističkog ološa Kurtija".

Vučić
Foto: Fena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kritizirao je odluku kosovskog premijera Albina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak imenuje Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savjetnicu, nazvao “srpskim ološem sa dna kace”, dok je Kurtija nazvao “terorističkim ološem”.

“Izbor Rašića, čovjeka koji je osvojio manje od jedan posto, kao i Rade Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba s Kosova i Metohije. I sad imam nekoliko stvari koje želim reći, prije sllužbenog obraćanja i sastanka sa Várhelyijem, ako do njega uopće dođe”, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

Dodao je da “nema gorih” od Rašića i Trajkovićke te da oni nemaju povjerenje Srba na Kosovu, “već povjerenje zapadnih agencija i terorističkog ološa Kurtija”.

 

Reakciju EU na Rašićevo imenovanje nazvao je sramotnom, te naglasio da zbog toga izaslanstvo Srbije neće sudjelovati na summitu EU i Zapadnog Balkana u Tirani.


“Nitko iz Srbije neće biti 6. prosinca u Tirani, a dođite lijepo, uzmite dnevnice, putujte kako hoćete, svi iz Europe, svi sa Zapadnog Balkana, bilježite kako je Srbija nešto kriva”, rekao je Vučić, prenosi N1.

Obraćajući se Kurtiju, Vučić je rekao da “vodi računa da on ne povrijedi ni jednog Srbina, zajedno s kvislinzima koje je izabrao”, jer će Srbi, zajedno s državom Srbijom, “znati odgovoriti”.

Previous articleHDZ BiH će danas predložiti Borjanu Krišto za mandatarku Vijeća ministara
Next articleDodik predlaže da se barem jedan dan u tjednu diplomati ne miješaju u unutarnja pitanja BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments