Vučić odlikovao Orbana, mađarski premijer mu se zahvalio toplim riječima

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da mu je čast što je odlikovan ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Foto: Fena

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu premijeru Mađarske Viktoru Orbanu orden Republike Srbije za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju suradnje i prijateljskih odnosa te dvije zemlje.

Tom prigodom Vučić je kazao da je veoma zahvalan mađarskim prijateljima na podršci koju u svakoj prilici pružaju Srbiji, na njenom putu ka EU i po svim važnim regionalnim pitanjima, posebno u bilateralnoj suradnji.

“Hvala što ste nas spajali, uvjereni da prijateljstvom i mirom možemo graditi budućnost. Hvala što ste u ovim teškim vremenima, u ovim mjesecima, kada svi gledaju sebe, smogli snage pomoći Srbiji kako bi osigurala sigurniju, topliju zimu i budućnost za građane”, istaknuo je Vučić.

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da mu je čast što je odlikovan ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici, prenosi Radiotelevizija Srbije.

“Rijetko se daje odlikovanje ljudima koji su još u službi i ja ovo ne shvaćam kao da sam otpušten, već kao ohrabrenje i shvaćam da odlikovanje nisam dobio zbog onoga što sam do sada učinio, već zbog toga što ću od sada činiti u interesu srpsko-mađarskog prijateljstva”, kazao je Orban.


Orban je kazao da Mađarska i Srbija imaju jedan zajedničku misiju da zajednički obrane južna vrata Europe.

“Povijest, geografija i višestoljetno prijateljstvo nas obvezuju, ja sam zahvalan i Vama i srpskom narodu što ste smatrali da sam dostojan dobiti orden Republike Srbije”, kazao je Orban.

SOURCEFENA
Previous article35 godina proveli u Švicarskoj pa se vratili u BiH: “Švicarska je uređena država, ali ipak je ovdje rodni kraj”
Next articlePolicajci izbodeni u centru Londona, nalaze se u bolnici. I napadač je u bolnici
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments