Vučić pričao o Bosni i Hercegovini, spomenuo Hrvatsku i hrvatske političare, a ova izjava neke bi mogla iznenaditi

Govoreći o odnosima s Republikom Srpskom, kazao je kako Srbija ne vodi njihovu politiku, ali da o svemu razgovara s Miloradom Dodikom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na RTS-u je govorio o aktuanlostima, a dotaknuo se i Bosne i Hercegovine.

Izjavio je da s političarima iz Hrvatske razgovara o regionalnoj stabilnosti te dodao da su Hrvati logično zainteresirani za opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Kazao je da su Hrvati uključeni u razgovore o situaciji u vezi s BiH i dodao kako za to imaju svoje vitalne interese.

“Ali naravno da su vitalno zainteresirani za opstanak svog naroda u BiH. Potpuno su logično zainteresirani, nemam im što zamjeriti po tom pitanju”, kazao je Vučić gostujući u programu RTS-a.

Vučić je naveo i da je, prema popisu iz 1991. godine, u BiH bilo 725.000 Hrvata, a 530.000 po popisu iz 2013. godine te je istaknuo kako je realno da mnogo manje Hrvata od toga broja živi sada u BiH.

Govoreći o odnosima s Republikom Srpskom, kazao je kako Srbija ne vodi njihovu politiku, ali da o svemu razgovara s Miloradom Dodikom.


“Ne slažem se sa sankcijama Dodiku. Predstavnicima međunarodne zajednice sam rekao da je to katastrofa. Smetaju vam regularne policijske jedinice u Banjoj Luci, a ne smetaju iregularne jedinice na drugim dijelovima teritorije s drugim zastavama, koje nemaju veze s regularnim zastavama? Kažete – kriv Milorad Dodik. A što ste uzeli Republici Srpskoj šumarstvo i poljoprivredno zemljište, kada prema Daytonu to pripada Republici Srpskoj”, rekao je Vučić, prenosi BHRT.

SOURCEBild.ba
Previous articleU Mostaru se sastali Čović i Ćorić: Razgovarali o nastavku suradnje i kontinuiranom strateškom odnosu
Next articleKnezović: Krenuo je maskenbal kod dijela bošnjačkog naroda koji se krenuo prerušavati u militantne odore
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments