Vučić razgovarao sa predsjednikom Rusije: Putin mi je rekao da postoji ratni sporazum između Moskve i Kijeva

Vučić je rekao da mu je Putin rekao da kad god ima potrebu može ponovno ga pozvati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Terma je bila situacija u Ukrajini i razvoju događaja u vezi Kosova, priopćio je Kremlj.

“Održan je telefonski razgovor predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem…

Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog plina Srbiji”, navodi se u priopćenju, prenosi B92.

“Nastavljena je razmjena mišljenja o brojnim međunarodnim temama – situaciji u Ukrajini i razvoju situacije oko Kosova”, dodaje se u tekstu.


Vučić je rekao da je imao konstruktivan razgovor sa predsjednikom Ruske Federacije.

“Imali smo vrlo dobar razgovor, govorili smo o više tema, najvažnija za nas je bila naši bilateralni odnosi. Za nas je bilo najvažnije istek plinskog sporazuma, 31. svibnja. Ono što mogu da kažem je da smo dogovorili glavne elemente koji su veoma povoljni po Srbiju.

Ono što mo dogovorili je da ćemo potpisati ugovor na tri godine, ne na mjesec, kako su neki predviđali, što odgovara Srbiji i pod dva je da će platforma i formula biti ista, tako da će cijena biti povoljna”, rekao je Vučić.

On je dodao da mu je Putin rekao kakva je situacija na terenu, na ratišitu, kao i da postoji sporazum koji je na stolu u Moskvi i Kijevu, ali da to nije tema, kako je rekao, kojom mi moramo da se bavimo.

On je rekao da mu je Putin rekao da kad god ima potrebu može ponovno ga pozvati

SOURCEBild.ba
Previous articleDalić: Jedan hrvatski nogometaš bez ikakve je sumnje jedan od najvećih veznih igrača u povijesti nogometa
Next articleŠeks o optužnicama iz Beograda: To je kao da je Njemačka sudila engleskim i američkim pilotima zbog bombardiranja Dresdena
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments