Vučić u izvanrednom obraćanju otkrio detalje o kineskom oružju koje je Srbija kupila. Napao Đukanovića i Kurtija

Dalje je nevao kako su Đukanović i Kurti iskoristili i kupovinu oružja kako bi napali Srbiju.

Aleksandar Vučić | Izvor: Screenshot/Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je izvanredno obraćanje povodom kupovine oružja iz Kine i, kako je rekao, napada iz Crne Gore i Kosova.

“Posljednjih šest mjeseci ubrazana je kampanja žigosanja Srbije koja dolazi iz pojedinih stranih centara moći, ali naravno i iz dijela regiona koji svoj uspjeh uvijek vidi u neuspjehu i propasti Srbije. I ne od jučer, najizrazitiju ulogu u otvorenoj i ogoljenoj mržnji prema Srbiji i svemu što je srpsko dolazi od Aljbina Kurtija i Mile Đukanovića. Razumije se da se uvijek služe neistinama, rekao bih oguljenim, otvorenim lažima sa samo jednim ciljem, da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao velikog i opakog agresora koji ih na svakojake načine ugrožava”, rekao je Vučić.

Dalje je nevao kako su Đukanović i Kurti iskoristili i kupovinu oružja kako bi napali Srbiju.

“Legitimnu potpuno regularnu i transparentnu kupovinu kineskog sistema FK-3 ili HQ-22, koji služi za protuzračnu odbranu, defanzivno oružje, da cijelom svijetu kažu kako smo mi kineski i ruski, ne znam kakve to veze ima sa Rusima, saveznici koji ugrožavaju mir u regionu iako smo u potpunosti okruženi NATO teritorijama. Ne uvijek NATO zemljama.


Na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem ni sami nisu u stanju da kažu, jer taj naš sistem služi za uništavanje krstarećih raketa, neprijateljske avijacije koja bi narušila vazdušni prostor Srbije.

Pitam se, kako time ugrožavamo i Prištinu ili kako na takav način ugrožavamo Podgoricu? Da se našalim, bolje bi nam bilo da kupujemo autan sprejeve jer nam je mnogo važnije da se zaštitimo od rojeva muha i komaraca nego bilo kakvih ozbiljnih zračnih snaga koje oni posjeduju”, naveo je Vučić.

SOURCEBild.ba
Previous articleNiP: Korištenje bonskih ovlasti i sankcije jasna su poruka i onima koji blokiraju usvajanje proračuna BiH i održavanje izbora
Next articleDame i gospodo, vijećnici u Mostaru ne postavljaju vijećnička pitanja zbog ramazana. Da se ne umaraju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments