Vulić: Džaferović je rizični sudionik u nemilom događaju iz rujna 2001. godine, a da ne spominjem njegova ratna nedjela

Vulić je podsjetila da je Osama bin Laden putne isprave BiH stekao 1996. u veleposlanstvu u Beču, kao i Muhamed Ata koji je predvodio napad na Blizance u New Yorku, a glavni organizator napada bio je Halid Šeik Muhamed.

Sanja Vulić | Izvor: Avaz

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istaknula je da se Šefik Džaferović predstavlja pravnim ekspertom, a zanemaruje osnovnu činjenicu da član Predsjedništva BiH nije Predsjedništvo, dok je predsjedatelj Vijeća ministara BiH jedan i stalni.

Vulić je naglasila da bi se Zoran Tegeltija u Vijeću sigurnosti obraćao s legitimitetom, autoritetom i argumentirano kako priliči ozbiljnim političarima, za razliku od Džaferovića koji ništa od toga nema, pa čak ni ono osnovno – suglasnost Predsjedništva BiH.

“Za posebnu analizu je odluka Veleposlanstva SAD-a u BiH da Šefiku Džaferoviću uopće odobri vizu. Jesu li do te mjere neinformirani ili su zaboravili da je Šefik Džaferović bio ili predlagač ili konačni potpisnik rješenja o državljanstvu zaslužnim islamskim ratnicima ili je zaista riječ o tolikoj pristranosti sarajevskoj bošnjačkoj politici da žmure i na ove činjenice”, upitala je Vulić.

Vulić je podsjetila da je Osama bin Laden putne isprave BiH stekao 1996. u veleposlanstvu u Beču, kao i Muhamed Ata koji je predvodio napad na Blizance u New Yorku, a glavni organizator napada bio je Halid Šeik Muhamed.

“O kakvom miru, stabilnosti i prosperitetu može govoriti Šefik Džaferović koji je omogućio iskrivljenom umu da pobije skoro 3.000 ljudi, a rani oko 25.000? I ponovo će ‘stručna’ javnost reći da nisam u pravu kada kažem da lokalne Sarajlije zaposlene u Veleposlanstvu SAD u BiH kroje politiku za koju ih instruira centrala SDA ili im je vodič ‘Islamska deklaracija’”, navela je Vulić.


Ona je ocijenila da ozbiljna država, ozbiljno veleposlanstvo, a za sve to slovi Amerika, nikako ne bi smjela odobriti vizu čovjeku s ratnom prošlošću kakvu ima Šefik Džaferović i njegovu neraskidivu vezu s islamskim ekstremistima.

“Za ozbiljno veleposlanstvo i državu, uz sve navedene činjenice, Šefik Džaferović je rizični sudionik u nemilom događaju iz rujna 2001. godine, a da ne spominjem njegova ratna nedjela i sudjelovanje u zločinima nad Srbima u BiH za koja nikada nije odgovarao, već je za to nagrađivan raznim funkcijama”, rekla je Vulić.

SOURCEBild.ba
Previous articleKakva ti je žena – takav ti je život
Next articleIako je bila prvorangirana, Ružica Jukić nije izabrana ni za sutkinju Županijskog suda u Tuzli
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments