Zastupnica SBB-a: Ali Novalić koji daje milijun maraka za PR, a ignorira građane je za medicinske opservacije

Prašović-Gadžo podsjeća da su svi šefovi klubova stranaka u Predstavničkom domu svoj potpis u listopadu 2021. stavili na sindikalno rješenje zakona o minimalnoj plaći.

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH podržava stav da Nacrt zakona o minimalnoj plaći bude uvršten na idućoj sjednici zakazanoj za 28. ožujka 2022. godine.

“Na današnjem sastanku u SSSBiH ovaj smo stav i potvrdili. Istaknula sam da SBB u potpunosti ostaje na crti Zaključka koji je usvojen ranije, a kojim je potvrđeno da Prijedlozi zakona o doprinosima i dohotku ne mogu biti razmatrani dok se u parlamentarnu proceduru ne uputi Nacrt zakona o minimalnoj plaći”, kazala je Prašović-Gadžo.

Prašović-Gadžo podsjeća da su svi šefovi klubova stranaka u Predstavničkom domu svoj potpis u listopadu 2021. stavili na sindikalno rješenje zakona o minimalnoj plaći.

“Danas sam, stoga, rekla da bi bilo licemjerno da neke kolege sada negiraju ono što su potpisali. Također, sam mišljenja da je stavljanje Prijedloga zakona o doprinosima i dohotku na dnevni red, u obliku kako su dostavljeni, neprihvatljivo jer su neke odredbe štetne po određene kategorije stanovništva.”

Prašović-Gadžo ističe kako je djelovanje Fadila Novalića koji daje širokogrudno 1 milijun KM za vlastiti PR i promociju i istovremeno ignorira tešku situaciju u kojoj se država i građani BiH nalaze, izašlo iz okvira političkog djelovanja i ušla u okvire znanstvene i medicinske opservacije.


“Svjedočimo rastu cijena, nestašici proizvoda, sigurnosnim prijetnjama, izuzetno malim plaćama radnika i potpunoj uspavanosti premijera Fadila Novalića i Vlade kojom rukovodi. Istovremeno, u ovakvoj situaciji, na dnevnom redu u Predstavničkom domu “ulijeću” prijedlozi zakona o doprinosima i dohotku. To tako ne bi trebalo biti, ne može i neće proći”, naglasila je Prašović.

SOURCEBild.ba
Previous articleWHO upozorava: ‘Tek smo na sredini pandemije, broj zaraženih raste’
Next articleEvo kada Hrvatska svečano otvara Pelješki most, najskuplji infrastrukturni projekt sufinanciran iz EU fondova
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments