Zbog ovakvih vijesti smo jako sretni da na portalu imamo rubriku “Lopovi i politika” jer ovo nemamo gdje drugo stavit

Zbog ovakvih vijesti smo jako sretni da na portalu imamo rubriku “Lopovi i politika” jer ovo nemamo gdje drugo stavit

Gradski odbor vukovarskog SDP-a na večerašnjoj je sjednici odlučio da će za gradonačelnika Vukovara kandidirati Željka Sabu.

Ta odluka je donesena unatoč protivljenju vrha stranke koji smatra da su kazneni postupci, koji su protiv njega pokrenuti još u vezi s njegovim ranijim mandatom gradonačelnika Vukovara, prepreka za kandidaturu.

Osim odluke da ipak kandidiraju Sabu, vukovarski SDP-ovci su se odlučili obračunati sa strujom koja ga ne podupire pa su izbacili iz stranke preko stotinu članova.

Jutarnji list prvotno je pisao da će sukob u SDP-u Grada Vukovara, ali i Sabin sukob sa stranačkim vodstvom, biti okončan tako da će Predsjedništvo SDP-a raspustiti cijelu organizaciju i odrediti povjerenika.

Ipak, Sabo tvrdi da oko isključivanja preko stotinu članova ima drugačije objašnjenje i da to nije izbacivanje iz SDP-a.

“Radili smo reviziju popisa članstva i anketu u kojoj se tražilo da se svi članovi izjasne daju li potporu meni kao kandidatu. U toj je anketi 91 posto članstva izrazio želju da se kandidiram i potpisom mi dalo potporu. Predsjednici mjesnih odbora su obišli sve članove s popisa, posjetili su ih u njihovim kućama i utvrdili da mnogo članova više ne živi u Vukovaru. Neki su iselili u Njemačku, neki u Irsku, 30 njih je reklo da više ne žele biti članovi SDP-a jer nisu zadovoljni radom stranke, a 13 ih je umrlo”, kaže Sabo.

Na pitanje je li spreman na raspuštanje Gradske organizacije SDP-a Vukovar, koje je vodstvo u Zagrebu najavilo u slučaju da on bude izabran za kandidata za gradonačelnika, Sabo je reagirao emotivno i naveo povijest svojih odnosa s bivšim predsjednicima te aktualnim predsjednikom stranke.

“Rekao sam članovima GO-a, a isto tako i Peđi Grbinu kada je bio u Vukovaru, da Željko Sabo nije bio problem, nego rješenje. Ako su članovi htjeli da se kandidiram nakon kalvarije koju sam prošao, onda sam to poštovao. Ako članovi žele da budem kandidat za gradonačelnika, tko sam ja da to odbijem? Ako sam predsjednik, onda je red da budem kandidat”, kaže Sabo.

Hina