Zdenko Ćosić: “Tijekom moje službe na mjestu premijera bilo je dosta izazovnih vremena i moj rad će objektivno ocijeniti drugi.” Ime nasljednika nije rekao

Kada je u pitanju ime njegovog nasljednika na čelu županijske vlade, Ćosić je kazao kako još ne može reći o komu se radi.

Foto: Fena

Nakon 13 godina koliko je proveo na čelu Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić tu poziciju zamijenit će onom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Tijekom moje službe na mjestu premijera bilo je dosta izazovnih vremena i moj rad će objektivno ocijeniti drugi. No, ja mogu reći da odlazim vedriji i optimističniji nego što sam bio u trenutku kada sam došao na ovo mjesto, jer je tada situacija bila teška i neuređena u svakom smislu. Sve te nepravilnosti smo „popeglali”, stabilizirali smo proračun i podignuli smo razna davanja – kazao je Ćosić.

Po njegovim riječima, namjenska sredstva koja građani uplaćuju u županijski proračun izdvojena su na podračune i troše se isključivo namjenski, što ranije nije bio slučaj.

Također, u proteklom razdoblju osigurani su besplatni udžbenici i besplatan prijevoz za učenike, a usvojen je i Zakon o pomoći obiteljima s više djece.

Sve u svemu, imamo jedan kontinuirani rast zaposlenosti u našoj županiji, rast izvoza, što je jako važno i zdravo gospodarstvo. Iz godine u godinu imamo porast broja gospodarskih subjekata što pokazuje da imamo stabilnu situaciju i po federalnoj statistici je vidljivo da je naša županija druga po razvijenosti u Federaciji BiH – dodao je Ćosić.


Kada je u pitanju ime njegovog nasljednika na čelu županijske vlade, Ćosić je kazao kako još ne može reći o komu se radi.

To bi trebalo biti uskoro poznato i nakon toga većina u Skupštini daje mandat premijeru da sastavi Vladu. Premijer će biti osoba koja će imati podršku većine koju u Skupštini ZHŽ čine zastupnici HDZ-a BiH – kazao je Ćosić.

Prokomentirao je i proces uspostave vlasti na višim razinama, kazavši kako se nada da na tom putu neće biti previše zapreka.

– Živimo u takvom okruženju gdje je jako teško davati bilo kakve prognoze, ali se nadam da neće biti onakvih stresnih i teških situacija kao što je to bilo nakon izbora 2018. godine. Očekujem da će u budućnosti i tijekom ovog mandata svi konstitutivni narodi u Bosni i Hercegovini imati jednaka prava i to je jedni put prema napretku i kvalitetnijem životu – zaključio je Zdenko Ćosić u izjavi za Fenu.

SOURCEBild.ba
Previous articleSIP: “Svih 19 kandidata za državne ministre i zamjenike ispunjava uvjete za imenovanje”
Next articleMilanović o pohvalama od Lavrova: “Ne zanima me i ne znam što time misli postići, bio sam hladan s njim kao uvijek s Rusima”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments