Zelenski: ‘NATO-u nedostaje hrabrosti. Rusija može zauzeti Kijev samo ako ga sravni sa zemljom’

Zelenski je naveo da su ruski i ukrajinski pregovarački timovi počeli razgovarati o konkretnim temama umjesto razmjenjivati ultimatume.

Volodimir Zelenski | Foto: Twitter

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je u svom posljednjem govoru da bi se budući mirovni pregovori s Rusijom mogli održati u Jeruzalemu.

Također je rekao da je NATO-u nedostajalo hrabrosti u reakciji na Putinovu invaziju. Dodao je da Rusija može zauzeti Kijev samo ako ga “sravni sa zemljom”, piše Sky News.

Zelenski je naveo da su ruski i ukrajinski pregovarački timovi počeli razgovarati o konkretnim temama umjesto razmjenjivati ultimatume.

Međutim, kazao je kako Zapad do sada nije bio dovoljno uključen u pregovore.


Potvrdio je da je od početka ruske invazije na Ukrajinu ubijeno oko 1300 ukrajinskih vojnika, a da se u petak predalo i do 600 ruskih. Također je kazao da je do sada ubijeno oko 12.000 ruskih vojnika.

SAD je u četvrtak procijenio da je između 5 i 6 tisuća ruskih vojnika poginulo u invaziji na Ukrajinu, a Rusija priznaje gubitak tek 500 vojnika.

SOURCEBild.ba
Previous articleVIDEO | Usred Beograda zaorila se ‘Moja Hercegovina’. Širokobriješka pjevačica izazvala lavinu emocija u Zvezdama granda
Next articleIstočna Europa prihvaća milijune Ukrajinaca kao radnu snagu. Orban: ‘Sad se vidi razlika između izbjeglica i migranata‘
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments