Željko Komšić Milanovića nazvao magarcem, pričao bajke o građanskoj, HNS smatra UZP-om

Rekao je da se ne konfrontira s hrvatskim narodom u BiH, ali je onda dodao da se konfrontira s političkim organizacijama kojima Hrvati daju 98 posto glasova.

Željko Komšić
Foto: Klix.ba

Željko Komšić dao je intervju za portal Klix.ba. Većina razgovora je dosadna i tipično komšićevska, prepuna floskula i fantaziranja o građanskoj državi.

Rekao je da je put do građanske države kao “planinarenje na Trebević”.

“Ako želite doći do vrha, neće to odmah, morate napraviti prvi korak”, rekao je. Nije rekao kako to da nije napravio prvi korak prije 30 godina nego ga, eto, sad nudi.

Zorana Milanovića nazvao je magarcem i tako uvrijedio oko milijun hrvatskih državljana koji su mu dali glas.

“Ne znam šta se promijenilo, ja nisam taj ekspert, neki doktor Frojd pa da sve to razaberem. Ali ja to ovako posmatram, na primjer Kaligula je imenovao konja za senatora, a u demokratiji se zna desiti da narod izabere magarca i jednostavno vi to morate istrpiti jer je to demokratija. Ali kako je prošao i nestao Kaligulin konj senator, tako nestanu i magarci. S vremena na vrijeme samo treba istrpiti to”, rekao je Komšić o Milanoviću.


Rekao je da se ne konfrontira s hrvatskim narodom u BiH, ali je onda dodao da se konfrontira s političkim organizacijama kojima Hrvati daju 98 posto glasova.

“Meni je sve to legitimno, ja nemam problem s tim da ljudi imaju suprotan stav od onoga za šta se ja borim i zalažem. Ali ja se ne konfrotiram sa hrvatskim političkim faktorom, ja se u suštini konfrontiram sa HDZ-om, HNS-om, željom Zagreba da vlada ovom zemljom na način na koji Beograd vlada, odnosno ja se konfrontiram prvenstveno sa UZP-om”, zaključio je Željko Komšić.

SOURCEBild.ba
Previous articleKolinda ima novi posao
Next articleHVO udruge stale uz Juku i izrazile mu neviđenu potporu zbog brisanja YouTube kanala: on je uradio ono što naše institucije nisu!
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nino

Sve sto je rekao Predsjednik Komsic je 100% tacno.