Željko Komšić: Politički licemjer koji poene skuplja na stravičnoj pogibiji

Foto: Fena
Foto: Fena

Nekoliko dana je šutio i sada se odlučio javiti. Na najranjivijoj mogućoj temi je pregovorio licemjer Željko Komšić u pokušaju kupljenja političkih bodova.

Izrazio je sućut obiteljima poginule djece u Livnu, iako s njima nema ništa zajedničko – ni u esencijalnom ni u realnom političkom životu.

Komšić je 2018. ponovno uzurpirao hrvatsku poziciju u Predsjedništvu BiH. Nakon toga je ignorirao kampanju NotMyPresident i smijao se izjvama gradova i općina u BiH koje su odlučile proglasiti ga personom non grata. Ismijao odluku i nikada nije otišao ni u jedan grad koji ga je proglasio personom non grata.

Šutnjom je prihvatio odluku koju je sam ismijavao. Nakon godinu i pol dana Livno je pogodila stravična tragedija, a Komšić koji je nebrojeno puta pokazao koliki je licemjer, ovoga puta to je i dodatno podebljao.

https://www.bild.ba/crni-petak-u-livnu-poruka-da-i-od-korone-moze-gore/

On sa stradalom djecom nema ništa jer nema ništa ni s čim u BiH izvan Kantona Sarajevo. Nije važna nacionalnost preminule djece niti to za koga su i jesu li njihovi roditelji glasovali.


Licemjer je na smrti odlučio pokupiti poneki poen jer se u protekla dva – tri tjedna nije imao o čemu oglasiti osim o vlastitoj samoizolaciji u koju je morao nakon susreta s kanadskim premijerom.

Licemjerni izraz sućuti najlicemjernijeg čovjeka u BiH prenosimo u cijelosti:

-Poštovani članovi porodica stradale mladosti, uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u lično ime, izražavam iskreno saučešće zbog tragičnog gubitka života vaših najmilijih. Njihova tragična smrt ogroman je gubitak za vas, sugrađane i za naše društvo. Porodicama stradale mladosti, porodicama Rimac, Vujeva i Matković, izjavljujem najdublje saučešće. Pridružujem se vašem bolu – navodi se u izrazi sućuti licemjera Komšića.

Bild.ba

Previous articleKoronavirus spriječio transfer Mbappea u Real
Next articleKoronavirus stigao i u Kiseljak