Znaju rješavati stvari i ekspresno ako njima treba: Pogledajte kako se Vili Beroš riješio Lauca

Nije problem što Lauc optužuje Vladu za tiraniju, već on obmanjuje javnost, poručio je Beroš koji Lauca više neće braniti i moli ga da svoje mišljenje zadrži za sebe.

Foto: Hina

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da će se Vlada zahvaliti članu Znanstvenog savjeta Gordanu Laucu na dosadašnjem djelovanju u Savjetu zbog njegovih poziva građanima da izađu na prosvjede protiv covid potvrda.

“Nastojali smo eliminirati bilo kakvu moguću diskriminaciju i netko nas proziva za tiraniju. Mislim da su teze malo izmiješane i mislim da nije dobro miješati politiku u znanost i struku. Vjerujem da će se Vlada zahvaliti Laucu na aktivnostima i dosadašnjem djelovanju u Znanstvenom savjetu”, rekao je Beroš novinarima, javila je Hina.

Lauc je danas u objavi na društvenim mrežama pozvao građane na mirne prosvjede protiv obaveznih covid potvrda, ako ne žele da Vlada “glumi Tita”, odnosno propisuje ljudima kako trebaju čuvati svoje zdravlje.

Beroš je u izjavi nakon užeg kabineta Vlade RH rekao da je dosad branio Laucovo pravo da iznosi svoje mišljenje i stav.

“U nekoliko navrata smo razgovarali i mislim da nije problem što on ima drugačije mišljenje. Međutim, kada je njegovo djelovanje usmjereno u nekoliko pravaca, a to je propitivanje cijepljenju mlađih osoba, zagovaranje ukidanje mjera na vrhu četvrtog vala, poziv na okupljanja i na prosvjede, onda to brine”, kaže Beroš.


Nije problem što Lauc optužuje Vladu za tiraniju, već on obmanjuje javnost, poručio je Beroš koji Lauca više neće braniti i moli ga da svoje mišljenje zadrži za sebe.

“Na ovaj način zbunjuje dodatno javnost i dovodi u pitanje znanstvene činjenice koje vrijede u čitavom svijetu i Europi. Moramo biti svjesni svoje odgovornosti i za javno iznesenu riječ”, naglasio je Beroš.

 

Previous articleAjde sad iskreno: Što mislite u čiju je korist presudio Europski sud pravde između svojevrsnog okršaja Orban – Soroš?
Next articleKordić se oglasio oko huliganizma koji se neki dan dogodio u Gradu Mostaru, evo što je rekao
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments