Zoran Milanović opet žestoko po premijeru i Schmidtu: Visoki predstavnik je ništarija, a Plenković izdajnik

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“. Poslijepodne predsjednik odlazi u Vrgorac.

Večernji podsjeća da je predsjednik Milanović jučer je na Pantovčaku sazvao izvanrednu konferenciju za novinare na temu članstva BiH u EU, budući da se sinoć na Europskom vijeću odlučivalo o sudbini kandidacijskog statusa ovih zemalja s istoka i jugoistoka Europe.

Bosna i Hercegovina nije dobila status zemlje kandidatkinje, a Milanović je iskoristio priliku da još jednom prozove premijera Andreja Plenkovića i pita ga za koga radi, ustvrdivši da radi protiv interesa Hrvata u BiH.

Nije dugo trebalo čekati odgovor premijera Andreja Plenkovića koji je Milanoviću iz Bruxellesa poručio kako “apsolutno ništa ne prati i ništa ne zna. Radi štetu Hrvatskoj”.

– Što hoće taj čovjek – rekao je Milanović kada mu je novinar rekao da je visoki predstavnik za BiH uputio žalbu.


– Sikter, tako se to kaže u Bosni. On se, kad god treba, maća laća i lati i povlači iz korica svoje takozvane ovlasti i intervenira u sustav izbora. Očito postoje neki kriteriji koje mu netko šapće i netko djeluje. Taj visoki predstavnik nije ništa drugo nego produžena ruka nekih mutnih ljudi u Bosni i Hercegovini i on može raditi što hoće, utamničiti ljude, mijenjati zakone… – komentirao je Milanović ponovivši da bi visoki predstavnik trebao poštovati odluku Ustavnog suda.

– Visoki predstavnik je ništarija, a Plenković je izdajnik – kazao je Milanović.

– U BiH postoje oni kojima je nevjerojatno stalo do toga da ta zemlja napreduje prema EU, a to su Hrvati. Europska unija je nešto dobro za Bosnu i Hercegovinu. Hrvati žele u EU. Drugi, ne mogu reći da su protiv, bošnjačke strukture, ne znam, ali i oni su glasali jednoglasno za europski put – rekao je.

Meni je drago da je Ukrajina dobila status kandidata, ali Bosna je i prije bila Švicarska za Ukrajinu. Oštro se osvrnuo i na ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

– Gordan Grlić Radman se outao poručivši BiH da ne može biti kandidat za EU – poručio je Milanović.

Ministra vanjskih poslova predsjednik je nazvao princem od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca. Da ga nije poslao u Budimpeštu, radio bi u kotlovnici, kazao je predsjednik Milanović istaknuvši kako bi upravo tako bilo da ga nije pozvao.

– Ovo je hrvatska politička tragedija. To je uništavanje hrvatske države i šanse da BiH gurnemo u taj prostor jer joj treba gledati kroz prste jer nikada neće ispuniti kriterije koje je ispunila Hrvatska – dodao je.

– Cinički, sadistički bezobrazluk. Što je predstavnik Hrvata napravio? Što je napravio u režiji Plenkovića i tog jadnika? Je l’ potpisao tu klopku? Nije. Okrenuo se i otišao doma i onda poručio da će potpisati ako se unesu izmjene koje ne dolaze u obzir. Umjesto toga Plenković meni tumači koliko je moja Vlada ostavila uvjeta za Schengen. Taj čovjek laže. To su udbaške metode laži. Kada sam otišao 2015. ostavljeno im je zlato od moje Vlade.

U NATO se može ući pod velikim odmorom, a za Schengen se mora čekati barem dvije godine da bi se samo apliciralo, kazao je Milanović podsjetivši da je Hrvatska iskoristila više od 90 posto sredstava iz fondova za Schengen odgovorivši Plenkoviću na prozivke.

– Ovo je cinična izdaja – ponovio je Milanović.

– Ovakva situacija je kulminirala outanjem Gordana Grlića Radmana koji je jučer rekao da ne može jedna disfunkcionalna država ući u EU. Sram me. Umirem od stida, te ljude treba ovdje dočekati paradajzima – zaključio je Milanović.

– Ovo je farsa u režiji nekoliko HDZ-ovaca – zaključio je Milanović.

Previous articleNapokon se netko dosjetio jednog dobrog poteza: cijene plina za kućanstva bit će zamrznute do kraja godine u cijeloj Francuskoj
Next articleU teškom padu zrakoplova poginule su četiri osobe: Do pada je došlo zbog kvara na motoru tijekom trenažnog leta u ruskoj regiji Rjazan
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments