Zovko: Lijeve snage u EP rade protiv Dejtonskog sporazuma

Zovko: Lijeve snage u EP rade protiv Dejtonskog sporazuma

Europski parlament nije danas prihvatio amandmane hrvatskih parlamentaraca koji su inzistirali da se u tekst Rezolucije na Izvještaj o napretku BiH u 2019. i 2020. godini uvrsti konstitutivnost naroda u BiH.

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko izrazila je zabrinutost zbog pritiska lijevo orijentiranih parlamentaraca koje predvode Zeleni, a koji, kako je rekla, rade protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH.

– U ovom trenutku sam izuzetno zabrinuta zato što se Europskom parlamentu, pod pritiskom lijevih snaga predvođeni zelenom grupacijom, nameće jedan novi pogled na BiH koji je katastrofalan i ide protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma – rekla je Zovko za Radio Republike Srpske.

Ona je istaknula da se isključivanjem pojma konstitutivnosti direktno ide na novi koncept zemlje koji apsolutno ne može zaživjeti u BiH.

– Јa sam ukazala da je činjenica da se na taj način nekom narodu ukida njegov prefiks i to je jedna situacija koja je prije 30 godina rezultirala tragedijom, a u ovom trenutku rezultira rezignacijom mladih ljudi koji napuštaju BiH jer ne vide budućnost u ovom neshvatanju realnosti – zaključila je Zovko.

Dnevnik.ba