Zuckerbergu baš i ne cvjetaju ruže: jedan od najuglednijih američkih medija piše kako će Facebookova matična firma masovno otpuštati radnike

Pored poslovnih problema s oglašivačima, investitori su bili zabrinuti i zbog Zuckerbergove odluke da uloži velika sredstva u razvoj metaverzuma

Image by Thomas Ulrich from Pixabay

Facebookova matična, odnosno krovna kompanija, Meta, posljednja je u nizu IT firmi koja reducira svoju radnu snagu, s planovima za otpuštanje tisuća zaposlenih ovog tjedna, izvjestili su američki mediji, prenosi AFP.

Wall Street Journal, pozivajući se na ljude koji su upoznati s tim, izvijestio je da bi otpuštanja mogla utjecati na tisuće zaposlenih u Meti i da se objava očekuje već u srijedu.

Zaključno sa 30. rujnom, Meta je imala oko 87.000 zaposlenih širom svijeta na različitim platformama, koje uključuju stranice društvenih medija Facebook i Instagram, kao i platformu za razmjenu poruka Whatsapp.

U svojoj najavi Metinih razočaravajućih rezultata u trećem tromjesečju, izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je da se osoblje kompanije neće povećavati do kraja 2023. godine, i da bi se moglo čak malo i reducirati.

Najnoviji planovi kompanije Meta prate nedavne najave drugih tehnoloških kompanija o zamrzavanju novog zapošljavanja ili smanjenju svoje radne snage dok se industrija bori protiv ekonomskih prepreka.


Prošlog četvrtka, kompanije iz Silikonske doline Stripe i Lyft najavile su masovna otpuštanja, dok je Amazon rekao da će zamrznuti nova zapošljavanja u svojim korporativnim uredima.

Twitter, koji je nedavno kupio Elon Musk, prošloga tjedna je naglo otpustio otprilike polovinu od svojih 7.500 zaposlenih.

Platforme koje u velikoj mjeri žive od marketinga kao što su Facebook i Alphabetov Google pate od smanjenja proračuna oglašivača jer se bore s inflacijom i rastućim kamatnim stopama.

Meta je u trećem tromjesečju zabilježila pad profita na 4,4 milijarde dolara, što je smanjenje od 52 posto u odnosu na prethodnu godinu. Cijena dionica Mete je pala 25 posto u jednom danu.

Tržišna vrijednost kompanije u protekloj godini pala je na 600 milijardi dolara.

Pored poslovnih problema s oglašivačima, investitori su bili zabrinuti i zbog Zuckerbergove odluke da uloži velika sredstva u razvoj metaverzuma.

SOURCEFena
Previous articleHrvatska povlači proizvod iz Bosne i Hercegovine koji je jako važan za pčele, pogledajte koji je razlog opoziva
Next articleKomšić zabio Bakiru nož u leđa? U ovoj županiji DF ide protiv SDA, čeka se informacija i je li HDZ dio većine
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments