Zvizdić procvjetao zbog sankcija Dodiku

"Sankcije će, siguran sam, pomoći da se poboljšaju odnosi i u BiH i na Balkanu, jer šalju poruku pojedincima da se vrate unutar ustavnih i zakonskih margina političkog djelovanja."

Foto: Pixsell.hr

Bilo je samo pitanje dana kada će Sjedinjene Američke Države (SAD) objaviti sankcije za Milorada Dodika i ostale koji rade na podrivanju državnih institucija, rušenju ustavnog poretka, ugrožavanju stabilnosti i ekonomskog napretka, izjavio je za Fenu predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

“Prijatelji iz SAD, Velike Britanije i EU su, posebno posljednjih nekoliko mjeseci, bili snažno angažirani i imali su vrlo jasne poruke da se treba prestati sa secesionističkim prijetnjama, ugrožavanjem dostignutog nivoa reformi, napretka i funkcionalnosti državnih institucija te da se potrebno posvetiti euroatlantskim integracijama, jačanju vladavine prava i ekonomskom razvoju”,  naveo je Zvizdić.

Dodao je da je jako puno uloženo u stvaranje mira i napretka u državi da bi se uništilo sve što je stvoreno, a samo zbog interesa pojedinaca i s njima interesno povezanih pravnih i fizičkih osoba.

“Sankcije će, siguran sam, pomoći da se poboljšaju odnosi i u BiH i na Balkanu, jer šalju poruku pojedincima da se vrate unutar ustavnih i zakonskih margina političkog djelovanja. Nisam siguran hoće li sve članice Europske unije slijediti primjer SAD-a, vjerojatno će uslijediti pojedinačne sankcije, ali sam siguran da će sankcije pomoći svim demokratskim i progresivno orijentiranim snagama u Bosni i Hercegovini da prevladaju antiustavne blokade, sačuvaju stabilnost i multietnički karakter bh. društva te da nastave s reformama i napretkom koji će donijeti korist svim građanima BiH”, kazao je Zvizdić.

SOURCEBild.ba
Previous article15 godina od smrti književnika, novinara i člana HKD Napredak Dragana Šimovića
Next articleElektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne u problemu, pogledajte o čemu se radi
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments