Metalnom šipkom izudarao ženu, njenog supruga gonjao i u Hitnoj pomoći

Mirela Dubinović jučer je samo pukom srećom preživjela napad nasilnog susjeda Dž. Dž. (identitet poznat redakciji op. a.) koji je na nesretnu ženu nasrnuo metalnom palicom.

Sve se odigralo u mjestu Pribava kod Gračanice. Kako je Dubinović ispričala za portal „Avaza“, motiv za brutalan napad je krajnje bizaran. On je, naime, krenula da izađe s vozilom iz dvorišta. U tom trenutku je naišao A. Dž., maloljetni sin Dž. DŽ. te mu je njen suprug Miralem sugerirao da stane kako bi mogla izađi, budući da je već pola automobila bilo na putu.

Maloljetnik mu je tada poručio „marš“.

– Suprug je krenuo za njim i kazao mu da se ne može tako ponašati, jer je i ranije divljao s motociklom. U tom trenutku „leti“ Dž. Dž.. Ja sam samo uspjela reći kćerki da snima i „poletjela“ sam iz vozila te stala između njega i kćerke. Sve se vidi na snimku. Udario me je metalnom šipkom ili palicom. Potom je krenuo na supruga. Na snimci se vidi da i on bježi – priča Dubinović.

Kako kaže, otišla je u Hitnu pomoć, gdje su joj sanirane ozljede. Međutim, tu nije bio kraj drame.

– On je došao za nama u Hitnu pomoć, ganjao je supruga. Tu je bio i zet Adnan kojem je poručio „da je on sljedeći“. Otišli smo u policiju i sve prijavili, ali ništa nisu poduzeli – tvrdi Dubinović.

Ona kaže da su i ranije imali problema s istim susjedima zbog čega su podnijeli više prijava, ali nikada ni jedan slučaj nije dobio svoj epilog na sudu.

– Mi se zaključavamo kuću, ne smijemo izaći, jer na nas ide vozilom i motociklom. Nemamo zaštitu od policije i više ne znamo kome da se obratimo – zaključila je Dubinović.

U Policijskoj stanici Gračanica potvrdili su za portal “Avaza” da su postupili po prijavi te da su izašli na teren. Više detalja o ovom slučaju nisu otkrivali, piše Avaz.

Bild.ba

Previous articleOglasio se Mamić: Uvijek sam navijao za Zvezdu, Dinamo nije favorit
Next articleSrbi su konstitutivni u HNŽ-u