Migrant u BiH krijumčario migrante

Izvor: Mediji

Zbog krijumčarenja migranata Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je podignulo optužnicu protiv jednog državljanina Afganistana, uhićenog ranije ove godine, koji se od tada nalazi u pritvoru u BiH.

U priopćenju Tužiteljstva BiH stoji kako je optužnica podignuta protiv Ismaila Faisala (19), rođenog u Kabulu, prenosi Hina.

On je uhićen potkraj kolovoza u pokušaju da čamcem preko Drine iz Srbije u BiH prokrijumčari veći skupinu ilegalnih migranata, od kojih je za to uzeo novac.

Pripadnici Granične policije BiH opazili su i presreli čamac u kojemu je bilo deset migranata, no, to je bio tek dio skupine od 40 osoba koje je Faisal planirao ilegalno prebaciti preko granice.

Među njima je bilo i maloljetnika, što tužiteljstvo smatra otegotnom okolnošću jer je prijevoz čamcem ujedno predstavljao opasnost po živote migranata.

Afganistanac je sada optužen za kazneno djelo krijumčarenja ljudi.

Bild.baKomentari

Next Post

Ono kad je Hrvat bolji od Messija i Ronalda

Pon ruj 28 , 2020
Andrej Kramarić igra nogomet života. U posljednjih pet utakmica za klub zabio je nevjerojatnih 12 golova. Četiri gola dao je Borussiji Dortmund, tri Kolnu, dva Chemnitzeru, a briljantni niz zaključio je proteklog vikenda kada je dao dva gola aktualnom prvaku Bayernu. U kakvoj formi Kramarić najbolje govori sljedeći podatak. U […]