Mostarska bolnica traži 38 medicinskih sestara, dva liječnika i farmaceuta

Izvor: Klix

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru kojoj gravitiraju tri hercegovačke županije nedostaje mnogo medicinskih radnika.

Tako je uprava najveće medicinske ustanove u Hercegovini raspisala natječaj putem kojeg traži liječnike, medicinske sestre… Kako se navodi u natječaju, SKB Mostar traži dva doktora medicine u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, magistra farmacije u Službi za medicinsku opskrbu, te 38 medicinskih sestara, od kojih šest glavnih.

Glavne sestre potrebne su Kliničkom odsjeku za urološku onkologiju i rekonstruktivnu urologiju, Kliničkom odjelu za gastroenterologiju na Klinici, Odjelu za hematologiju, Odsjeku intenzivnog liječenja, te Stacionarnom odsjeku na Klinici za onkologiju i Kliničkom odjelu za endoskopsku kirurgiju.

Traže se medicinska sestra/tehničar u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, na Klinici za očne bolesti, na Klinici za kožne i spolne bolesti, na Klinici za kirurgiju, na Klinici za neurologiju, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, na Klinici za kirurgiju.

Potrebne su medicinske sestre i tehničari i na Klinici za psihijatriju, 2 izvršitelja, na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, 9 izvršitelja, na Klinici za dječje bolesti 4 izvršitelja, na Klinici za infektivne bolesti 3 izvršitelja, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu 3 izvršitelja, na Klinici za neurologiju 2 izvršitelja.

Natječaj je otvoren do 5. srpnja.

Podsjetimo kako je veliki broj liječnika i medicinskih sestra u posljednjih nekoliko godina napustio Bosnu i Hercegovinu, te zasnovao radni odnos u nekoj od Europskih zemalja. Zbog toga je u više navrata ukazivano na problem odljeva medicinskog kadra, koji bi mogao nedostajati BiH.

Istovremeno, medicinsko osoblje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji preko sindikalnih organizacija ukazuje na to kako nisu zadovoljni položajem u kojem se nalaze, te ukazuju na moguće prosvjede, ali za sada od nadležnih institucija ne dolaze nikakve najave promjena.

Bild.baKomentari

Next Post

Županije u FBiH i dalje čekaju novac od MMF-a

Uto lip 30 , 2020
Županijama i općinama u Federaciji BiH još nisu doznačena sredstva posuđena od MMF-a. Oko 330 milijuna eura kredita, dio koji je dobila Federacija BiH trebalo bi raspodijeliti na 10 županija.