Bild.ba donosi: Ovo su koronafree mjesta u BiH!

U posljednja 24 sata
U posljednja 24 sata

Narodi Bosne i Hercegovine našli su se kao i ostatak svijeta pogođeni širenjem po život opasnoga virusa covid-19 ili popularno nazivanoga koronavirusa.

U zemlji je zaključno s ovim danom zaražena 1021 osoba ili 0,0291% stanovništva, odnosno zaražena je po 1 osoba na svakih 3000 stanovnika, od posljedica zaraze umrlo je njih 38, a izliječeno je 206 ljudi.

Trenutna smrtnost od zaraze iznosi 3,7%, što je manje nego primjerice u Ujedinjenom Kraljevstvu (12,7), Italiji (12,7), Španjolskoj (10,3), a niža je čak i od svjetskog prosjeka od 6,1%.

No smrtnost u BiH je viša nego kod zemalja u okruženju, Crne Gore (1), Hrvatske (1,5), Srbije (2), a viša je, primjerice, i od one u Njemačkoj, gdje ista iznosi 2,3%.

Foto: Bild.ba

Kada se radi o širenju zaraze unutar BiH, pojedini gradovi i općine ostali su za sada pošteđeni pandemije. Tako su 63 grada, odnosno općine, oko 35% teritorija zemlje, za sada bez iti jednog zabilježenoga slučaja zaraze koronavirusaom:


Foto: Bild.ba

Podaci su obrađeni prema službenim entitetskim, županijiskim i državnim statistikama.

Za portal Bild.ba tekst je priredio i obradio Tomislav Zelenika.

Napomenimo da su ovi podaci ažurirani posljednji put 13. travnja u 19 sati. Tekst se može preuzeti u cijelosti uz navođenje portala Bild kao izvora i dodavanje poveznice na originalni članak.

Bild.ba

Previous articleDvije osobe preminule u Splitu od koronavirus, zaraza se širi Makarskom
Next articleJoš tri osobe pozitivne na koronavirus u Čitluku