Dežulović kaže: ‘Jebo vas Vukovar’ i svi skaču na zadnje noge, a kad ministar radi protiv bh. Hrvata, nitko ništa?

Kao da je, eto, Milanović odlučio raketirati Sarajevo, a Neum pripojiti Pelješcu pa poslao borbene brodove i avione u Neum odnosno u Sarajevo, umjesto na sahranu u Bugojno. Sramotno.

Što je, zapravo, danas jako pogrešno u hrvatskom društvu? Hrvatska država, Republika Hrvatska, danas je izgrađeno i koliko-toliko europsko društvo, Hrvatska je članica Europske unije i NATO-a i u usporedbi sa svim ostalim balkanskim državama, jebiga, djeluje ozbiljno.

Da, ozbiljno. U usporedbi sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom i Kosovom, Hrvatska djeluje kao ozbiljna država. Za petanaestak dana u Hrvatskoj će se obilježavati, po mom skromnom mišljenju, jedan od centralnih dana hrvatske državnosti. To je pad Vukovara. Grada koji se herojski branio od agresora, tri mjeseca je jecao, stenjao, kumio, molio, zvao pa potom junački pao.

Vrijedan je to momenat u blijedoj hrvatskoj modernoj povijesti. Zašto blijedoj? Pa zato što je to tako. Kazali smo u početku da Hrvatska kao država djeluje ozbiljnije od država u susjedstvu. Kad djeluješ ozbiljnije, onda moraš razgraničiti i s vlastitim mitovima i ne možeš, kako to rade u Srbiji, imati stare mitove po 500 godina i temeljiti na njima svoju (geo)stratešku politiku niti možeš, kako u BiH to rade Bošnjaci, svoju (geo)političku strategiju temeljiti na mitovima starim 10 godina, a koji govore o hiljadugodišnjoj povijesti nekakve Bosne. Nadnaravne i nadnacionalne tvorevine čiji su, skoro pa pravni, danas nasljednici Bošnjaci.

U pravu je Boris Dežulović kad kaže: Jebo vas Vukovar. Dobro vam je i rekao dragi Hrvati iz Hrvatske. A znate zašto vam je dobro rekao? Zato što ste se, potpuno svjesno i gotovo pa ničim prisiljeni, odrekli Hrvata iz BiH. Jeste, odrekli ste ih se. I to što pošaljete par milijuna kuna godišnje i što prigodničarski čestitate neke obljetnice uz obveznu napomenu kako se zalažete za suverenu, jedinstvenu i cjelovitu BiH ne znači da se niste odrekli nas – bosanskohercegovačih Hrvata – i da, baš zato, baš zbog tog odricanja, zbog toga što postupate kao kukavice – treba vam netko reći i probuditi vas iz dvadesetpetogodišnjeg zimskog sna – jebo vas Vukovar!

Jebalo vas, dakle, da ne budem krivo shvaćen, plivanje na istoj priči cijelo vrijeme. Jebalo vas dokazivanje samih sebi koliko ste vi veliki Hrvati. Jebale vas isprazne parole i sve ono što vam je Dežulović napisao, a dok istovremeno puštate vlastite sunarodnjake u Bosni i Hercegovini da ih đav’o odnese.


Vukovar je, da se odmah razumijemo, jedna čista priča. Priča u kojoj su Hrvati, brojčano gotovo pa nemoćni, obranili svoja ognjišta, a dok su oni drugi ispali agresori. Vukovar je priča koju nitko ne može pobiti, taman da svi Srbi osobno, koliko god ih ima da im je Vukovar sporan, odluče uložiti svu životnu ušteđevinu u propagandu, priča s Vukovarom je jasna i nitko nikada ne može ni pokušati iz te priče izvući išta drugo od onoga što ona jest.

E pa dragi Hrvati s adresom u Hrvatskoj: Jebo vas Vukovar! Znate zašto vas jebo? Zato što ne znate na takvom simboličkom punktu izgraditi nikakvu nacionalnu priču i strategiju. Izrael je samo nepune tri godine nakon Holokausta izgradio vlastitu državu, a vi i 30 nakon Vukovara ne možete dogovoriti kako svijetu objasniti tko je Željko Komšić i zašto je Herceg-Bosna odraz slobode, a ne nekakvog mahnitanja Hrvata u BiH.

Jebo vas Vukovar zato što ste nesposobni i zato što ne znate što je hrvatski nacionalni interes. Jebo vas Vukovar zato što vam onaj jad od ministra, potrčko premijera Plenkovića, pakuje predsjedniku države da je on vojsku slao u BiH. Veliki Hrvat i veliki HDZ-ovac. Čovjek rodom s Kočerina. Iz mjesta koje piše tisuće godina hrvatske povijesti. Taj čovjek, da bi pokopao predsjednika Republike, igra tako bijedno i tog istog predsjednika, koji, btw, radi za Hrvate u BiH, optuži da je slao vojsku u BiH.

Kao da je, eto, Milanović odlučio raketirati Sarajevo, a Neum pripojiti Pelješcu pa poslao borbene brodove i avione u Neum odnosno u Sarajevo, umjesto na sahranu u Bugojno. Sramotno.

Odvratni ste cijela tri desetljeća nakon što ste dobili državu i ponašate se kao da su vam bh. Hrvati neželjena rodbina. Sirotinja zapela u nekom selu koja si sama ne zna privrijedit ni da kruh jede pa im vi iz grada morate slati štruce što vam je ostalo. Odvratni ste jer ste dva puta dali milijun glasova čovjeku koji je generale bosanskohercegovačkih Hrvata izručio Hagu. Odvratni ste jer ste na krvi i bosanskohercegovačkih Hrvata izgradili sve ono što ste izgradili, a odrekli se Hrvata u BiH. Odvratni ste jer vam je dato da imate državu, a vi istu ne znate održavati. Odvratni ste jer znate samo plakati i pričati o pričama za koje je već stotinu puta dokazano da su ispravne, čiste, normalne i dobivene i da nema svrhe više ih pričati nego na njima temeljiti neku novu priču.

Odvratni ste jer vas ne zanima gdje i kako žive vaši sudržavljani, sunarodnjaci, vaši vječni graničari koji bi opet izginuli samo da vi možete piti lijepe koktele po Zagrebu i bućkati vaša dupeta po Dalmaciji. Odvratni ste. I zato vas jebo Vukovar onako kako vi gledate na nj.

Umrijet ćete braneći već obranjeno, a dok vam ispred nosa neprijatelj oduzima ono što je vaše i briše povijesni trag star stotine godina, a dok vi kmečite za vodotornjom, Kninom i sličnim mjestima koja ste davno osvojili i stavili pod svoje. Zbog svega toga ste izuzetno odvratni i zbog svega toga vas jebo Vukovar.

Onako kako vi doživljavate Vukovar, on danas ne bi volio da ga se doživljava. Ni on ni većina onih koji su izginuli braneći ga. Umjesto da vam je motiv za dalje, motiv za obranu nacionalnih interesa, za širenje utjeceja u okviru globalnog poretka, vi ste jednu svetinju kakva je Vukovar sveli na teambuilding. Šteta.

Kad shvatite, bit će prekasno. Kad za 20 ili 30 godina djeca u širokobriješkoj gimnaziji budu učila da su Bošnjaci i da im je jezik bosanski, vi ćete i dalje mahati zastavama u Vukovaru i ježiti se na spomen Milorada Dodika, a nitko se neće ni sjećati ministra s Kočerina koji je, doslovno, radio protiv nas.

SOURCEIvan Crnjac
Previous articleVozač kamiona pao s 14 kilograma heroina izuzetne čistoće, nabavio ga u Turskoj, sad će morati u zatvor
Next articleCvitanović briljirao na BHRT-u: Idemo napraviti tri republike pa ćemo imati građansku državu, Komšić je licemjer, a unitaristička politika iz Sarajeva uništava BiH
Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Xxxl

Ako nešto želiš moraš se boriti za to. Uskoro će novi rat i prekrajanje granica. Hrvati iz BiH ako želite drzavu borite se, budite za dom spremni jer jedino tako će te ostvariti svoje snove.

Robin Moon

Bullseye