Dragan Čović je dao zavjet hrvatskom narodu u BiH: U Hrvata je običaj da se zavjeti ne krše.

Netko je jednom rekao da se ozbiljna deklaracija može stavit na dvije stranice.

HNS BiH
Izvor: Bild.ba

Na prvom izvanrednom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora BiH. Usvojeni su svi zaključci koje je u petak integralno objavio Bild.ba.

U zaključcima stoji sedam točaka koje su ključne. Te točke mogu biti bolje i konkretnije, ali su uredu. I što je vrlo važno, stanu na dva lista papira.

Piše: Ivan Crnjac, Bild.ba

Netko je jednom rekao da se ozbiljna deklaracija može stavit na dvije stranice.

Ovo što je danas usvojio HNS je upravo to. Ozbiljna deklaracija koja ozbiljno govori što slijedi. A ako se ne usvoje izmjene Izbornoga zakona slijedi upravo ono najavljeno u točki broj sedam.


Ta točka glasi:

HNS i sve njegove članice će s krajnjom pažnjom pratiti nastavak političkih pregovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim ustavnim reformama kao i rješenja ukupne političke situacije u BiH. Ako se i dalje nastavi s procesom dekonstituiranja hrvatskog naroda, HNS će pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizma i konsocijacijske demokracije, kojom će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Sedma točka je najvažnija.

Sada je sve na Draganu Čoviću. Čovjeku koji se ponašao i izgledao kao lider bh. Hrvata. Danas je dao zavjet hrvatskom narodu u BiH. Hrvati u BiH imaju običaj da ne krše date zavjete olako. Ostaje za vidjeti hoće li se Čović držati datog zavjeta.

VIAI. Crnjac
SOURCEBild.ba
Previous articleUmro je profesor Mario Plenković, otac predsjednika Vlade RH
Next articleUkrajinski ministar potrčao u zaklon od granata
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments