Kakav hit na sjednici OV Posušje: Vijećnik raskrinkao multifunkcionalnu ravnateljicu Radija, ona se narugala

Ravnateljica se sada nije smijala kao maloprije tijekom objašnjavanja svojih multifunkcionalnosti u menadžerstvu, novinarstvu i politici.

đerek

Danas je bila sjednica Općinskog vijeća u Posušju, a Bild.ba je u posjedu snimke na kojoj se čuje upućena kritika oporbenog vijećnika Marija Šušnjara (HSS) šefici tamošnjeg javnog servisa, odnosno općinske radiopostaje Mariji Đerek.

Vijećnik je upitao: “Koliko se često vršiteljica dužnosti ravnateljice Javnog poduzeća Radio Posušje Marija Đerek sastaje s glavnom urednicom JP Radio Posušje Marijom Đerek i planiraju li one kakvu suradnju s nevladinim organizacijama u Posušju poput zajednice žena HDZ-a BiH čija je predsjednica u Posušju Marija Đerek”, rekao je Šušnjar u svom ironičnom izlaganju.

Ne radi se, dakle, o tri žene s istim imenom i prezimenom, nego o jednoj ženi s tri funkcije.

Inače, po statutu ove postaje, osobe koje obavljaju poslove ravnatelja na Radiju ne bi smjele biti politički aktivne. Kod gospođe Đerek, vidimo, to nije slučaj te ju ne spriječava da “obavlja” menadžerski i urednički posao te se sa strane, u slobodno vrijeme, i dakako, potpuno neovisno od radija, malkice bavi i politikom.

“Zahvaljujem na pitanju, sastajemo se redovno”, odgovara Đerek uz smijeh i podsmjeh prisutnih na sjednici.


Potom Šušnjar čita radijski statut i tumači kako je njen status sada upitan jer je već tri godine vršiteljica dužnosti ravnateljice što je predugo. Dodaje i kako statut kaže da se ravnatelji trebaju sastajati s urednicima jednom u dva mjeseca oko programske sheme, a što sada nije slučaj, s obzirom na to da jedna osoba obavlja i jedno i drugo.

Citirao je i financijsko izvješće radija koji je, po brojkama, uprihodovao nešto malo više od šest tisuća maraka kroz godinu dana putem led ekrana koji se nalazi u centru ove općine.

Ravnateljica se sada nije smijala kao maloprije tijekom objašnjavanja svojih multifunkcionalnosti u menadžerstvu, novinarstvu i politici.

Odgovor ravnateljice je da je led ekran “nabavljen prije dvije godine” te da je ispočetka bilo “tehničkih poteškoća”.

Prihod malo veći od šest tisuća maraka za oglašavanje na led ekranu tumači tako što se “ugovori sklapaju na godišnjoj razini” a u paketu s led ekranom ide i etersko oglašavanje, a tu su i popusti i da to “ne može kao u Mostaru” pa je zato prihod malo veći šest tisuća maraka. Inače, na web stranicama radija postoji cjenik za oglašavanje a možete ga vidjeti OVDJE.

Na web stranicama ovog radija nema informacija o tomu tko je ravnatelj, tko glavni urednik pa smo im poslali upit u vezi ovih dvostrukih funkcija te ćemo ga objaviti kad dobijemo odgovor na nj.

Na web stranicama HDZ-a BiH nema informacija o tomu tko vodi organizaciju Zajednica žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača o pojedinoj općini, ali nam je više izvora iz stranke neformalno potvrdilo da Marija Đerek jest šefica te organizacije u Posušju.

I. Crnjac / Bild.ba

Previous articleOvo su uhićeni hrvatski državljani: Bili su na listi najtraženijih europskih bjegunaca
Next articleSURAĐUJU I HRVATSKE VLASTI MUP RH provodi izvide o Leutarovu ubojstvu, no BiH krije prave ubojice
Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pozdrav od đenerala

Drž se lajkanja đenerala Mladića. To ti bolje ide od piskaranja za iskompleksirane i nedo**bane frendove.

Mićo

Vrati se u rupu iz koje si izmigao pičkice botovska HDZ-ovska

Rakićak

Lopovi, sve su vam uzeli, a vi ne kuzite i opet glasate za njih