Kako je bošnjački Batman postao bh. Joker

Ilustracija
Ilustracija

Iako često mislimo da ne može gore, život u tragikomičnoj tvorevinici pod nazivom Bosna i Hercegovina nas svakodnevno uvjerava suprotno.

Piše: Gabrijela Arapović | Bild.ba

Virus zvan korona okrenuo je cijeli svijet naglavačke, a u ogromnoj krizi koja je jače nego inače pogodila BiH isplivale su sve nelogičnosti politike i društva, svakodnevna korupcija, nepotizam i kriminal, a samo politički slijepci uspijevaju ne vidjeti u kojoj mjeri ovu kvazidržavu pogađa potpuni izostanak meritokracije i vladavine prava.

Tako se na čelu Civilne zaštite FBiH stoji ni manje ni više bošnjački Batman, širim javnostima poznat kao Fahrudin Solak. Bez obzira nas sav kriminal o kojem su pisali brojni mediji, ovaj nedodirljivi kadar SDA svojim (ne)znanjem i (ne)stručnošću na visokoj poziciji samovoljno odlučuje o brojnim životima bh. građana gledajući uglavnom samo vlastitu korist.

Pripisuju mu se razni epiteti sa svih strana, ali mora se priznati kako s Fahrudinom Solakom nikad nije dosadno. Kako ne bi bio zanimljiv kad nekim čudom pretvara maline u – respiratore!


Jesam li napisala Batman? Ovaj čovjek je službeno postao dežurni bh. Joker!

Afera „Respirator“ samo je jedna od mnogih posebnih televisa presenta u posebnoj državi s posebnim ikonama koja je malo jače nego inače uzdrmala uvijek posebne bh. javnosti.

Cirkus Joker Solaka ovog puta poprimio je veće razmjere. Isprepleten je poljoprivredom, medicinskom opremom, malinama, prometnim nesrećama, a uvučen je i srebrenički genocid s obzirom na to kako se na žrtvama uvijek najbolji novac vrtio.

Brojni su pojedinci pokušavali zaraditi na žrtvama Srebrenice, ali nitko na tako ljigav i nehuman način kao trenutno najaktualniji malinar u BiH Fikret Hodžić, uz mentorstvo glavnog šefa života u BiH, već spomenutog – Fahrudina Solaka.

Fikret Hodžić, inače TV voditelj, preko svoje je poljoprivredne (!) tvrtke „Srebrna malina“ zaradio je 10,5 milijuna KM uvozeći nikad spornije i skuplje respiratore u BiH, a svoju zaradu je nazvao – skromnom!?

Ugovor je na svoju ruku potpisao naravno – Batman Solak, koji je, nažalost, sletio sa svog Batmobila taman kad su respiratori uvezeni na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Komentirajući optužbe na svoj račun, Fikret Hodžić je kao prvi argument spomenuo svoju majku i oca iz Srebrenice. Ovo nije prvi put da koristi žrtve genocida za vlastito brendiranje.

Prije četiri godine pokrenuo je kampanju #ijasamizsrebrenice gdje je na benzinskim crpkama prodavao majice s motivima Srebrenice uz nagradnu igru na Facebooku, što je uznemirilo brojne građane, ali nije zaustavilo Fikreta Hodžića da na podrijetlu i ljudskoj nesreći izgradi karijeru.

https://www.instagram.com/p/B_iovQVn2o7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Dok SDA pokušava oprati ljagu sa stranke, HDZ standardno gromoglasno šuti, ne oglašava se niti djeluje. HDZ-ovi kadrovi se ipak ne sjete ni vlastitih žrtava, ne bore se ni za vlastiti narod niti rade posao za koji su plaćeni.

Nećemo se lagati, zbog ove, još jedne u nizu afere, neće nastradati ni Fahrudin Solak ni Fikret Hodžić. Stradat će prosječni mali porezni obveznik, koji će unatoč tomu opet na idućim izborima za par kemijskih olovki ili porciju ćevapa zaokružiti jednake ljude koji će opet krasti jednake novce, sjediti na jednakim funkcijama i jednako se rugati jednakim građanima koji ih jednako – plaćaju.

Za to vrijeme, obrazovani kadrovi će čistiti toalete i voziti viljuškare po Njemačkoj. Na funkcijama za koje su se školovali ionako sjede ljudi bez diplome. Tko zadnji izađe neka ugasi svjetlo.

Bild.ba

Previous articleBeganović ostaje na Tušnju
Next articleDanas sjednica Vlade Federacije BiH