Karamatić o Džaferoviću: Odlaskom u Vukovar on se ruga hrvatskim žrtvama i pokušava pokazati da SDA ima ljudskost, a nema!

Predsjednik HSS-a u BiH u Džaferovićevom posjetu vidi provokaciju svim hrvatskim žrtvama općenito. To je Mario Karamatić, naime, izjavio na upit portala Bild.ba.

karamatić
Ilustracija, Bild.ba

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović će danas posjetiti Vukovar i sudjelovati u koloni sjećanja povodom 30. godišnjice pada tog grada te odati počast žrtvama grada na Dunavu.

Predsjednik HSS-a u BiH u Džaferovićevom posjetu vidi provokaciju svim hrvatskim žrtvama općenito. To je Mario Karamatić, naime, izjavio na upit portala Bild.ba.

Po njemu, ovaj posjet Vukovaru je “ulizivanje međunarodnoj zajednici i pokušaj pokazivanja SDA-ovog ljudskog naličja”.

“S jedne strane, ovaj je potez ljudski i plemenit, ali je to samo ono što vidimo na osnovu površinskog promatranja. Džaferović je stari SDA kadar i ima previše utakmica u nogama i ovaj posjet treba gledati dublje, odnosno u širem kontekstu. On je tijekom rata bio jako aktivan u Armiji RBiH, istoj onoj koja je na području Središnje Bosne učinila Hrvatima i gore stvari od onih u Vukovaru. Ovaj posjet čisto je politikanstvo, skupljanje jeftinih političkih poena i ulizivanje međunarodnoj zajednici kako bi se pokazalo da SDA ima naličje ljudskosti. A nema ga. Zato što, da ga ima, ne bi taj isti Džaferović negirao zločine Armije RBiH nad Hrvatima i govorio o Armijinoj časnoj borbi, a išao u Vukovar. Ovo je ruganje hrvatskim žrtvama općenito. Kao da neki štovatelj Hitlerove marionetske NDH negira Jasenovac i sve što se događalo u tom logoru, ali se, eto, zgraža nad onim što se događalo u Auschwitzu. Licemjerno i politikantski, kako najčešće i djeluje SDA politika”, rekao je za portal Bild.ba Mario Karamatić, predsjednik HSS-a u BiH.

OVDJE pročitajte što o Džaferovićevom odlasku u Vukovar misli novinar i politički komentator Ivan Crnjac, a OVDJE pročitajte što o tome misli zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Nikola Grmoja koji je za Otvoreno.hr komentirao ovaj posjet.


SOURCEBild.ba
Previous articleO ŠEFIKOVOM DOLASKU U VUKOVAR ‘Lijepo je to i plemenito, još bi ljepše bilo da prizna kako su i koliko Hrvati u BiH stradali od Armije RBiH’
Next articleDžaferović u Vukovaru: Velikosrpska agresija je kulminirala genocidom u Srebrenici
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments