Negiranje genocida Bošnjake boli jer neće ostvariti glavni cilj, a to je eutanaziranje Republike Srpske

Nejasno je na prvu zašto Bošnjake boli negiranje genocida u Srebrenici. Pojedinci u srpskoj politici, napose oni u Republici Srpskoj, ne žele priznati da se u Srebrenici dogodio genocid. 

Nejasno je na prvu zašto Bošnjake boli negiranje genocida u Srebrenici. Pojedinci u srpskoj politici, napose oni u Republici Srpskoj, ne žele priznati da se u Srebrenici dogodio genocid.

Zašto to ne žele? Zato što se taj genocid koristi u političke svrhe. Bošnjaci žele profitirati tim genocidom i koristiti ga kao ultimativno sredstvo i dokaz da Republika Srpska ne smije i ne treba postojati kao okvir.

Mic po mic, Bošnjaci bi Republiku Srpsku utopili u BiH i potpuno ju razvlastili. Univerzalni je argument za to – genocid.

To tako ne funkcionira u politici. Da funkcionira, Hrvati zbog Jasenovca nikada ne bi imali državu, a ne bi ni Bošnjaci bili politički faktor jer je i njihova uloga u NDH vrlo kompromitirana i negativna, od Handžar divizije pa dalje.

Slovaci, također, zbog svoje odanosti Hitlerovom režimu danas ne bi bi bili samostalna država, kao ni druge marionetske Hitlerove državice.


Politički, dakle, Republika Srpska ne može nazadovati niti biti razvlašćena zbog genocida u Srebrenici, kao što ni Hrvatska ne može prestati biti država zbog Jasenovca, a na kraju krajeva ni Njemačka zbog Holokausta – koja je i danas najvažnija država EU.

Da se počinitelji genocida tako kolektivno kažnjavaju kao što to misli sarajevska politička elita, Talijani bi i danas bili nečija kolonija, kao i Hrvati, Nijemci, Japanci pa i sami Bošnjaci… Razlika je između režima ili vlasti koja je u određenom trenutku počinila zločin i cjelokupnog naroda čiji su pripadnici zločin počinili.

Postavlja se pitanje zašto Bošnjake toliko smeta kada netko negira genocid? Ako su oni sami uvjereni u tu pravno-političku kvalifikaciju, što ih briga za one koji to negiraju?

Ako je danas vani sunce, kakve veze što će netko pričati da je kiša? Nećete se smočiti zato što netko tvrdi da pada, a ona ne pada.

Ključ je u tomu da se Inzkovim zakonom na mala vrata uvodi verbalni delikt, a taj isti zakon bi se ubuduće koristio kako bi se “pripitomilo” Srbe i razvlastilo Republiku Srpsku, utopilo ju u okvire BiH po želji Bošnjaka, nametnulo pravilo “jedan čovjek jedan glas i proglasilo BiH nacionalnom državom Bošnjaka. To je put kojim bošnjačka politika gazi kada je u pitanju genocid u Srebrenici. I to je legitimno. Nije do sada neviđeno u svijetu.

Problematično je jedino što će frustracija biti velika kada to ne upali. A sve je bliže tomu da je potpuno jasno kako to jednostavno ne može upaliti.

Mali je milijun primjera u svijetu zašto ne može. Kada će i hoće li bošnjačka politika to shvatiti, to je već do njih.

VIAIvan Crnjac
SOURCEBild.ba
Previous articleBarbarić oštro: “OHR je svojim potezima postao konstitutivni dio problema političkog sustava BiH”
Next articleOsnovan Odjel za prvu psihološku pomoć u ŽZH
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
veritas

Tako je! Valjda će jednom shvatiti.