Što je pogrešno u poklonu hrvatske vlade Kvesićevoj bolnici

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske čije su sve točke dnevnog reda posvećene rješavanju aktualne krize uzrokovane epidemijom koronavirusa odlučeno je, između ostaloga, kako će se iz državnog proračuna Hrvatske dodijeliti 43 milijuna kuna (5,8 milijuna eura) za pomoć u suzbijanju epidemije Covid-19 u Bosni i Hercegovini.

Odluka o poticanju zdravstva za suzbijanje epidemije Covid-19 u Bosni i Hercegovini prihvaćena je od strane članova Vlade Republike Hrvatske na prijedlog hrvatskog ministra zdravstva Vilija Beroša.

„S obzirom na Ustavnu odrednicu prema kojoj Republika Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana koji žive i borave u inozemstvu i promiče njihove veze s domovinom, kojom se dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči posebna skrb i zaštita od strane Republike Hrvatske, u Državnom proračunu RH osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 43 milijuna kuna (5,8 milijuna eura) na pozicijama Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske“, izvijestio je ministar zdravstva Beroš.

Vjerujemo da se svi sjećate kako nas je nedavno sve skupa osramotio Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar svojim idotiskim nastupom na tiskovnoj konferenciji?

Pa prisjetite se onoga što je Kvesić uradio i razmislite treba li ovaj novac ući sazad u bolnicu.


U potezu ministra Beroša ništa nije krivo ni pogrešno osim činjenice da će Kvesić raspolagati tim novcima, a s obzirom na to kako se nedavno ponašao, sasvim je razmno zapitati se kako će ta sredstva biti utrošena.

Moj prijatelj Vili je filmska priča o prijateljstvu jednog dupina i jednog dječaka. U ovom slučaju, nismo sigurni da će najnovija tranša koju je Vlada RH dala imati happy end kao spomenuti filmski klasik.

Uredništvo Bilda.

Previous articleČavara poklopio Salku Bukvarevića, evo što mu je poručio!
Next articleNOVALIĆ TRENIRA STROGOĆU: Mi smo potpisali Pismo MMF-u, sada je na HDZ-u da i oni potpišu