VIDEO | Himna HVO-a dobila je danas lijepo i veselo osvježenje u izvedbi Klape Sveti Juraj HRM

Danas je, dakle, u Mostaru bilo svečano, a šlag na tortu 30. rođendana HVO-a bio je dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je tim činom odao priznanje HVO-u.

Svečanost obilježavanja 30 godina postojanja HVO-a u Mostaru | Izvor: Bild.ba/Ivan Crnjac

Danas je u Mostaru bilo svečano. HVO je proslavio svoj trideseti rođendan. Vojska koja je danas, kako bi rekao Marin Topić, dio NATO saveza.

Kako? Lijepo. Branitelji HVO-a pravno su izjednačeni s pripadnicima Hrvatske vojske (HV), Hrvatska vojska je dio NATO saveza jer je Hrvataka članica tog saveza pa je tako i HVO dio NATO-a. Jednostavna analogija.

Danas je, dakle, u Mostaru bilo svečano, a šlag na tortu 30. rođendana HVO-a bio je dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je tim činom odao priznanje HVO-u.

Milanović je posthumno odlikovao Ivu Lozančića, jednog od junaka HVO-a, kao i zborna područja u kojima je HVO djelovao.

Uz manje zločine koje ima svaka vojska, HVO je vodio časnu borbu. Ta vojska se u BiH borila s pretečom današnjeg ISIL-a i nije pretjerano kazati kako je HVO nakon Drugog svjetskog rata posljednji pokret otpora u Europi. Trebalo se, naime, oduprijeti jugo i četničkim snagama a nakon toga i Armiji RBiH u kojoj su djelovale zloglasne postrojbe sačinjene od mudžahedina.


Hrvatska je to znala cijelo vrijeme, ali je očito trebalo proći 30 godina da se HVO-u oda priznanje koga je odao predsjednik Milanović.

Ipak, stvar koja je nekako promakla, a koju su zabilježili i objavili neki vrijedni ljudi, jest nova, svježija i ljepše aranžirana verzija himne HVO-a koju je danas premijerno izvela Klapa Sveti Juraj HRM.

Poslušajte u nastavku!

SOURCEBild.ba
Previous articleVučić prognozira SP: Eto nas među osam, onda dolaze Hrvati i eto nas u četiri. Samo se vi smijte
Next articleEvo zašto žene varaju svoje partnere: Pet je najčešćih razloga za ovaj čin
Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SuhRa

Pitam se šta bi se desilo da je Vučić došao u Hr na isti način kao Milanović u Mostar i da odlikuje Srpske vojnike i generale u Hr. !

ante dolić

Radije se upitaj, šta bi se desilo da su Muslimani 1992-95 god. umjesto u Hrvatsku, u stotinama tisuća izbjegli u Srbiju.