Nikada se nećete sjetiti gdje se nalazi najveće raspelo na svijetu

BILD.BA | 4. STUDENOG 2020. | 08:00Raspelo
Nikada se nećete sjetiti gdje se nalazi najveće raspelo na svijetu

Budući da raspelo zapravo leži ravno, a ne stoji okomito na tlu, raspelo Križ u šumi u Michiganu možda je ipak najviše na svijetu, ali ne treba zaboraviti kako su ipak dimenzije položenog križa veće.

Donedavno se smatralo kako je najveće raspelo na svijetu ono osam metara visoko i smješteno na rijeci Indiana u Michiganu. Križ u šumi, rad američkog kipara Marshalla Fredericksa, izgrađen je 1959. kako bi svakodnevno nadahnjivao one koji su živjeli daleko od najbliže crkve.

Danas, zahvaljujući društvenim mrežama, saznalo se kako titula najvećeg raspela pripada ipak jednom u Južnoj Americi. U gradu Huila, 10-ak kilometara od grada Neive u Kolumbiji, ogromno raspelo dugo skoro 80 metra položeno je na vrh kapele u vjerskom tematskom parku i turističkom odredištu pod nazivom Duhovni park Krvi Kristove (Parque Espiritual La Sangre de Cristo), prenosi Nedjelja.ba.

Kako piše na internetskoj stranici Diario del Huila, tijekom Velikog tjedna i drugih važnih dana u katoličkom kalendaru park privlači brojne vjernike i turiste koji, osim što dolaze na misna slavlja u kapelicu koja se nalazi ispod ogromnoga raspela, dolaze i uživati u prirodnim ljepotama toga područja. Gosti mogu posjetiti kopiju kolumbijskog arheološkog parka San Agustin, repliku egipatskog hrama. Također mogu uživati ​​u umjetnom vodopadu, ribolovu, zipline-u i planinarenju, a mogu čak i besplatno boraviti u kabinama u koje se mogu smjestiti četiri osobe, piše catholicsay.com.

Jedna napomena: budući da raspelo u Kolumbiji zapravo leži ravno, a ne stoji okomito na tlu, raspelo Križ u šumi u Michiganu možda je ipak najviše na svijetu, ali ne treba zaboraviti kako su ipak dimenzije položenog križa veće.

Bild.baOcjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.