Novak Đoković je učinio jednu nevjerojatnu stvar tijekom korone

Izvor: B92

Novak Đoković
Novak Đoković

Povodom koronavirusa mnoge svjetske ličnosti su pomagale različitim donacijama, ali se Novak Đoković posebno istaknuo u donacijama.

Naime, najbolji svjetski tenisač je jedini igrač koji je pomagao u tri različite zemlje.

Srpski igrač se pojavio kao jedini igrač tenisa, ili vjerovatno uopće iz sportskog svijeta, koji je u ovim testiranim vremenima doprinio sredstvima u Srbiji, Italiji i Španjolskoj.

Valja napomenuti da su posljednje dvije među najteže pogođenim u Europi, prenosi Bild.ba.

Naravno, Federer i Nadal prikupili su više od tri milijuna dolara igrajući meč u Africi početkom ove godine. Također, donirali su znatne sume onima koji su bili pogođeni pandemijom u njihovim zemljama.

Novak Đoković, lider Vijeća igrača ATP-a, preuzeo je inicijativu za formiranje fonda za olakšice za niže rangirane igrače koji bi im financijski pomogli u razdoblju pandemije.

Pored toga, Fondacija Novaka Đokovića više puta je donirala respiratore i svu potrebnu opremu bolnicama.

Ono što je posebno privuklo pažnju svjetskih medija jest doniranje neotkrivenog iznosa bolnicama u Bergamu u Italiji u ranim fazama pandemije.

Prije toga, Novak Đoković i njegova supruga Jelena prikupili su milijun eura u domovini za kupovinu respiratora i druge potrebne medicinske opreme.

Nedavno je donirano i 5.000.000 dinara Novom Pazaru u trenucima dok je bilo dramatično na jugu Srbije.

“Iako je Novak Đoković izazvao mnogo kritika zbog organizacije “Adria toura” u Beogradu i Zadru, nitko ne može poreći da je čovjek velikog srca koji zaslužuje poštovanje zbog svojih dobrotvornih aktivnosti”, zaključuje internetski portal “sportskeeda.com“.

Bild.baKomentari

Next Post

Ivan Grgić potpisao višegodišnji ugovor s NK Široki Brijeg

Pet srp 31 , 2020
Ivan Grgić je potpisao višegodišnji profesionalni ugovor s NK Široki Brijeg i priključen je prvoj momčadi uoči nove sezone m:tel Premijer lige BiH.
Ivan Grgić