Novi prosvjed u Beogradu: Građani ponovo izašli na ulice

Foto: Kurir

Traži se hitno puštanje uhićenih građana i informaciju o stanju ozlijeđenih, kao i objektivo izveštavanje Radio-televizije Srbije o prosvjedima pobunjenih građana.

U prolazu između zgrade Rektorata i Filozofskog fakulteta u Beogradu nešto poslije 18 sati počeo je prosvjed u organizaciji Saveza za Srbiju, zbog najave oštrijih mjera na krizu koronavirusa, prenosi „Kurir“.

Isti izvor navodi da je Janko Veselinović pročitao četiri zahtjeva, među kojima je hitno imenovanje novog depolitiziranog Kriznog stožera. Drugi zahtjev odnosi se na odgovornost policijskih službenika, žandarmerijskih i drugih rukovodioca koji su, kako kažu, na sinoćnjim demonstracijama primijenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt.

Traži se i hitno puštanje uhićenih građana i informaciju o stanju ozlijeđenih, kao i objektivo izveštavanje Radio-televizije Srbije o zahtjevima i prosvjedima pobunjenih građana. Među okupljenima su opozicijski političari Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, kao i pristalice Saveza za Srbiju i veliki broj medija.

Političke stranke su, inače, od jučer pozivale svoje pristalice putem društvenih mreža da se okupe na tom mjestu, prenosi „Kurir“.

Na pitanje kako komentiraju to što su građani sinoć poručili da ne žele političare među sobom time što su otjerali Jeremića sa ulaza u Skupštinu Srbije, Veselinović je rekao da to nisu bili građani, već ubačeni provokatori i upozorio da ih možda ima i danas među okupljenima.

Po završetku pres-konferencije okupljeni su se uputili prema Predsjedništvu Srbije, a kolonu vode predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i njegova zamjenica Dragana Rakić. Oko Skupštine Srbije, gde su sinoć bili neredi, raspoređena je policija pod punom opremom.

Bild.baKomentari

Next Post

Davor Božinović otkrio hoće li zabraniti vjenčanja

Sri srp 8 , 2020
Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za Dnevnik N1 televizije odgovarao je na pitanja o pooštravanju mjera i epidemiološkoj situaciji u zemlji i regiji. Upitan zovu li ga mladenke i mladenci kao kolegu Krunoslava Capaka, kaže da nema previše takvih upita. Činjenica je da u posljednje vrijeme su obiteljska okupljanja žarišta […]