Objavljen trailer filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice

Izvor: Nezavisne novine

Koncentriši se, baba
Koncentriši se, baba

Objavljen je trailer novog filma bh. redatelja Pjera Žalice “Koncentriši se, baba”, čija će svjetska premijera otvoriti 26. Sarajevo Film Festival.

Uloge u filmu ostvarili su glumci iz regije: Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Pjeru Žalici ovo je treći igrani film – nakon filmova “Gori vatra” (2003) i “Kod amidže Idriza” (2004).

Radnja filma događa se u travnju 1992. godine. Brojna obitelj, razbacana po cijeloj Jugoslaviji, okuplja se u Sarajevu oko odra stare majke.

Baba nije dobro, ali se prognoza obiteljskog liječnika da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike obiteljske kuće u Sarajevu.

Film je sniman u Sarajevu u studenom prošle godine.

Film su producirali Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane, u partnerstvu s BH Telecomom.

Bild.baKomentari

Next Post

Ovo više nije šala, imamo 11 mrtvih i 434 novozaražena

Pet srp 31 , 2020
U protekla 24 sata u BiH su registrirna 434 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od toga, 123 je u RS, 309 u FBiH i dva u Brčko Distriktu.