Otkazano današnje ročište nabavljačima malina respiratora

Današnje ročište na Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu Respiratori je otkazano, a vjerojatni razlog je nedolazak jednog člana sudskog vijeća.

Danas su bila predviđena svjedočenja dvojice svjedoka, direktora Federalnih robnih rezervi Tončija Bavrke te Adnana Harčića.

Na posljednjem ročištu, u srijedu, Tužiteljstvo je iznosilo dokaze, a prije svega prepiske između optuženih vezane za proces nabave spornih respiratora iz Kine.

Posebno je bila upečatljiva Viber komunikacija između generalne tajnice Vlade Federacije BiH Edite Kalajdžić i direktora Ureda Federalne vlade Hasana Ganibegovića. On je Kalajdžić proslijedio upozorenje izvjesnog Edvina Kučukovića, a koje je predočeno na ročištu 4. lipnja ove godine.

“Molim vas, proslijedite ovo do premijera. Hoću da mi je savjest čista u ovim teškim vremenima. Čuvajte se respiratora koje ste nabavili. Pacijenti umiru na tim respiratorima jer dolazi do rupture pluća. Ovakvih vam mogu nabaviti tisuću komada po cijeni od 9.000 dolara”, napisao je Kučuković.

Tužitelj Pašić je predočio i komunikaciju između Hodžića i Nasera Orića. Tada je imao poruku za premijera Novalića.

“Fadil nas ubi nogama. Pročitaj Avaz. Lik nije normalan (…) Jednim papirom Fadila mogu zakucati”, napisao je Hodžić.

Bild.ba

Previous article“Ovo za mene nije bronca nego platina! Isuse, što sam izvukao…”
Next articlePetogodišnjak iz Afganistana se utopio u Uni