Ovaj su grad izabrali kao najljepši za život

Time Out je objavio popis najboljih gradova svijeta u 2021. godini, koji su temelji na mišljenju 27.000 anketiranih stanovnika svjetskih gradova.

Titulu najboljeg grada na svijetu je odnio San Francisco.

U obzir su tijekom istraživanja uzimali noćni život, restorane i kulturne događaje u svakom gradu, kao i to kakav je osjećaj zajednice u svakom gradu, što je, smatraju, posebno bitno u pandemiji. U istraživanje su uključene i ekoinicijative gradova, predanost aktivizmu u gradu te općenito ljubaznost i gostoljubivost grada.

Time Out kaže da je “nenadmašna kombinacija progresivnosti, prihvaćanja i održivosti” San Francisco stavila na prvo mjesto.

San Francisco su pohvalili i zbog odgovora tog grada na pandemiju. San Francisco ima i jednu od najvećih stopa cijepljenja u SAD-u. I usred lockdowna građani su pronašli način da ostanu povezani, piše Time Out. Hvale i to što je u San Franciscu naglasak na restoranima i kafićima na otvorenom. ” Gradske ulice su trenutno nalik na jednu veliku zabavu na otvorenom”, opisuje Time Out, prenosi Index Magazin.

Ovo je top 10 najboljih svjetskih gradova po istraživanju Time Outa:OGLAS

1. San Francisco, Kalifornija, SAD

2. Amsterdam, Nizozemska

3. Manchester, Velika Britanija

4. Kopenhagen, Danska

5. New York, SADOGLAS

6. Montreal, Kanada

7. Prag, Češka

8. Tel Aviv, Izrael

9. Porto, Portugal

10. Tokio, Japan

Bild.ba

Previous articleŠirokobriješka glumica odgovorila hejterima: Možete me poljubiti znate već gdje
Next articleKomšića pitali o Grabovici: “To je učinilo nekoliko pripadnika Armije…”
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
lažne nwo ankete

gluposti; SF je nalik na jednu veliku zabavu na otvorenom. “kultura” jeftine zabave preživara opranog mozga. živimo samo da bismo bili meta “zabavljača”? oooooooj stoko sitnog zuba…