Pacijent zaražen koronom napao medicinsku sestru, htio ići kući

Izvor: Bild.ba

Jedan 82-godišnji pacijent u Covid bolnici u Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra napao je medicinsku sestru, potvrdio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar na konferenciji za medije Kriznog stožera, i pozvao sve da osude taj događaj.

On je istaknuo da su takve stvari nedopustive i da više ne smiju ponavljati, a da radnicima, herojima koji su se stavili na raspolaganje svima nama, ne smije uputiti ni ružna riječ, a kamoli da ih neko napada, prenosi N1.

Incident je prijavljen 30. srpnja, a policija je odmah izašla na mjesto događaja i obavijestila Osnovno tužiteljstvo u Nišu, objavile su Južne vesti.

Kako su naveli u policiji, došlo je do fizičkog sukoba između medicinske sestre i pacijenta koji je rođen 1938. godine.

“Točno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji riskira svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od Covida-19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apeliramo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć”, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi za “Večernje novosti”.

Mediji prenose da se incident dogodio kada je pacijent najprije tražio da ga otpuste sa liječenja, i navode i da je htio skočiti sa prozora, a medicinska sestra ga je spriječila u tome. On je, prema pisanju medija, sestru potom napao štakom.

Bild.baKomentari

Next Post

Džaferović i Erdogan si čestitali bajram, pričali o otvaranju granica

Ned kol 2 , 2020
Džaferović i Erdogan razgovarali su večeras telefonski, priopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a poznat je i sadržaj razgovora.
Džaferović i Erdogan